• Turkhane Logo

İmamoğlu: Bu şehrin kadim insanları kimsesiz, seçeneksiz değil

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin en büyük ekmek fabrikası olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası Açılış Töreni'nde konuştu.

14:38 23 Temmuz 2022 Cumartesi
İmamoğlu: Bu şehrin kadim insanları kimsesiz, seçeneksiz değil
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin en büyük ekmek fabrikası olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası Açılış Töreni'nde konuştu.


İBBnin Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası Açılış Töreninde konuşan Başkan İmamoğlu, Türkiyenin en büyük ekmek fabrikasının açılışını yapıyor olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek Daha da vites artıracağız, hizmetlerimizi katlayacağız. Bu şehrin kadim insanlarına kimsesiz, seçeneksiz olmadıklarını göstereceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar asla yılmayacağız, devam edeceğiz dedi.

İmamoğlu, açılacak fabrikayla çeşitli rahatsızlığı olan vatandaşlara yönelik de daha çeşitli ekmekler üreteceklerini ancak bilhassa vatandaşa ekonomik anlamda daha yardımcı olacaklarını ifade etti.


MİLLETİMİZİN TEK KURUŞUNU İSRAF ETMEDEN ÇALIŞIYORUZ

İmamoğlunun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Fazla değil sadece yaklaşık 16 ay önce değerli genel başkanımızla 21 Mart 2021 tarihinde bu fabrikamızın başlangıcını yapmıştık. Şimdi de açılışını yapıyoruz. Türkiyenin en büyük ve en iyi teknolojili ekmek fabrikamızı açıyoruz. Biz hem demokrat hem de sosyal adaletli bir belediyeyiz. İlk günden beri milletimize çalışıyor, aziz milletimizin tek kuruşunu israf etmeden, ihanet etmeden kalıcı adımlar atıyoruz. Bu yüzden 2021 yatırım bütçemizi ikiye katladık. Bunun çoğunu elbette çeyrek yüzyıldır ihmal edilmiş raylı sistemlere ayırdık. Ayrıca ekonomik olarak halkımızın en zor durumda olduğu bu dönemde onların yanında oluyoruz. Elbette bu durum sorumluluk olduğu kadar mecburiyettir. Çünkü bu ekonomik durumun mesulü ülkeyi yönetenlerdir.

GENEL BAŞKANIMIZIN BURADA OLMASI TÜRKİYEYE BİR MESAJ

Türkiyenin yerel yönetimlerinin toplam yatırımlarının dörtte birini İstanbul Belediyesi olarak biz yapıyoruz. İstanbula değer katacak 150 projenin açılışını yapacağız. Tüm bunları yaparken sayın genel başkanımızı yanımızda görmek istiyoruz. Sizin şu anda burada olmanızın Türkiyeye bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Adil İstanbul vizyonumuzun öznesi insan. Bize oy veren değil, veren vermeyen herkese hizmet. Şu anda bu ülkede böyle adaletli bir hizmet yapılıyorsa bunda Ahmet İsvanın emeği en büyüğüdür. Halk Ekmeki kuran, adil hizmet eden bu başkanın maalesef kıymeti bilinmemiştir.

FABRİKA, DAR GELİRLİ VATANDAŞLARA DESTEĞE YARDIMCI OLACAK

Maalesef ülkede her şey ateş pahası, bizi yönetemedikleri gibi kulaklarını da tıkıyorlar ve bunların normal olduğunu kabul ettirmeye çalışıyorlar. Bizim çalışmalarımıza da saldırıyorlar. Peki umutsuz, kararsız mıyız? Hayır. Benim yüzüme bakan herkes bunu görebilir.

Burada birçok çeşit ekmek üreteceğiz fakat bilhassa dar gelirli vatandaşlarımıza destek olmakta çok yardımcı olacak. Rahatsızlığı olan vatandaşlarımız için, glütensiz ekmekler de dahil çeşit artırarak ekmekler üreteceğiz.

BU ŞEHRİN KADİM İNSANLARI KİMSESİZ DEĞİL

Ardından vites artıracağız, hizmetlerimizi katlayacağız. Bu şehrin kadim insanlarına kimsesiz, seçeneksiz olmadıklarını göstereceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar asla yılmayacağız, devam edeceğiz. Genel başkanımdan tekrar istiyorum, bütün açılışlarımızı sizinle yapmak istiyoruz. Vaktinizin yarısını İstanbula ayırmanızı istiyorum.

Son güncelleme: 14:38 23.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı