• Turkhane Logo

İmamoğlu artık ‘topal ördek’ değil!; İBB’deki koltuk sayıları belli oldu

17:50 12 Nisan 2024 Cuma
İmamoğlu artık ‘topal ördek’ değil!; İBB’deki koltuk sayıları belli oldu

AKP ve küçük ortağı MHP’nin büyük bir hezimet yaşadığı 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin itiraz süreci tamamlandı. Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde partilerin koltuk sayılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.



Buğra Gökce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “İstanbul’un 39 ilçesinin 25’inde Başkan ve İlçe Meclisi çoğunluğu CHP de. Gaziosmanpaşa’da Belediye Başkanı CHP’li olmasına karşın meclis çoğunluğu ve büyükşehir meclisine gelecek kontenjan üyesi AKP’li. Bahçelievler’de ise Başkan AKP, meclis çoğunluğu ile İBB Meclisine gelen kontenjan birinci üye CHP’li oldu. 316 sandalyeli İBB Meclisi ilk toplantısını 15 Nisan, pazartesi yapacak.”



AKILLARA ERDOĞAN’IN “TOPAL ÖRDEK” YORUMU GELDİ



Meclisteki sandalye dağılımı sonrası akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 2019 yerel seçimlerinde İstanbul’u kazanan İmamoğlu ile ilgili sözler geldi. Erdoğan, o dönem cami çıkışı yaptığı bir açıklamada, İBB Başkanlığı’nı kazanan fakat İBB Meclisi’nde çoğunluğu alamayan İmamoğlu ve yönetimi için, “Çoğunluğu bizde. Şu anda hala her şey devam ediyor. Öyle de olsa, bunlar neye dönmüş biliyor musun, bunlar topal ördek.” ifadelerini kullanmıştı.



Son güncelleme: 17:50 12.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı