• Turkhane Logo

İlk aşama ‘maaşlı gazetecilerle’ karalama: Borajet’e nasıl çöküldü?

Sezgin Baran Korkmaz'ın, Borajet’i 3 aşamalı operasyonla ele geçirdiği ve bunun ilk aşamasında kendine yakın gazetecileri kullandığı ortaya çıktı.

11:46 26 Haziran 2021 Cumartesi
İlk aşama ‘maaşlı gazetecilerle’ karalama: Borajet’e nasıl çöküldü?
Sezgin Baran Korkmaz'ın, Borajet’i 3 aşamalı operasyonla ele geçirdiği ve bunun ilk aşamasında kendine yakın gazetecileri kullandığı ortaya çıktı.



Kara para aklamakla suçlanan ve ABD’nin talebiyle Avusturya’da 19 Haziran’da tutuklanan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın BoraJet’i nasıl ele geçirdiği ortaya çıktı.

5 Temmuz’da Viyana yakınlarındaki Wels kentinde ikinci kez daha hâkim karşısına çıkması beklenen Korkmaz’ın Borajet’e nasıl çökmek için için önce şirkete medyadaki gücüyle ticari değer kaybettirdiği, ucuza satın alarak yargı gücüyle daha fazlasını istediği, en sonunda da ‘F...’ soruşturması açtırarak tehdit ve şantajda bulunduğu ileri sürüldü.


ÖNCE MEDYA İLE ALGI YÖNETİMİ

Sözcü’den Alişer Delek’in haberine göre 2008’de Yalçın Ayaslı tarafından kurulan BoraJet, hakkında önce karalayıcı iddialar ortaya atıldı. Bunlardan biri de SBK’ya yakın olduğu ortaya çıkan gazetecilerin dile getirdiği  “darbe gerçekleşseydi Gülen, Borajet uçağıyla ABD’den Türkiye’ye gelecekti” iddiası var. Bu ve benzeri haberler Borajet’in piyasa değerini düşürdü. THY pek çok anlaşmayı tek taraflı feshetti, bankalar ticari desteklerini çekti, pek çok uçuş iptal edildi. Hatta bir banka aynı gün içerisinde Ayaslı’dan tüm borçlarını ödemesini istedi. Ayaslı’nın ödeme için bir hafta süre isteği de reddedildi.

KARALAMA HABERLERİYLE PİYASA DEĞERİNİ DÜŞÜRDÜ

Habere göre, tam da bu zararların ortasında Sezgin Baran Korkmaz, Borajet’i 2016’da satın aldı. Satıştan kısa bir süre sonra taraflar arasında kriz olduğu ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, satıştan bir buçuk yıl sonra başlattığı soruşturma neticesinde Yalçın Ayaslı hakkında yakalama kararı çıkarıldığı (2.10.2017 tarihinde kaldırıldı) ve mal varlığı için de tedbir kararı konulduğunu duyurdu. İddiaya göre, 2016’da Borajet’in SBK Holding’e satışında usulsüzlük yapılmıştı. (Bu davada mahkeme Ayaslı dışındaki tüm kişileri beraat ettirdi. Ayaslı yurtdışında olduğu için ifade vermediğinden kararı açıklanmadı.) Yalçın Ayaslı da, satışla ilgili “kapsamlı gasp” iddiasıyla Korkmaz ve şirketi adına ABD’nin New Hampshire eyaletinde dava açtı.

KAPSAMLI GASP: ÖLÜ FİYATINA SATIN ALDI

Ayaslı, SBK’yı Borajet’in piyasa değerini düşürüp “ölü fiyata” satın almakla suçladı. Ayaslı’nın avukatlarının dilekçesinde eve baskın, mesajla tehdit gibi iddialar var. İlk “baskın” 25 Şubat 2017’de gerçekleşiyor. Aynı dilekçede SBK tarafından Ayaslı’ya atılan whatasapp mesajları da var. Bazıları şöyle: “Seni hapse attıracağım”, “Sen ve karın saklanacak bir yer arayacaksınız”, “Seni tüm dünyanın gözü önünde rezil edeceğim”, “Ayaslı sabırlı ol, daha fazla beklemeyeceksin…”; “F...’ye yaptığın tüm bağışları göstereceğim”

KENDİ İMZASINI BİLE İNKAR ETTİ, “BEN DEMEDİM” DEDİ

Satış sonrası açılan ikinci dava sırasında Sezgin Baran Korkmaz’ın ve kendisine yakın medyanın Ayaslı hakkındaki iddiaları hep Gülen cemaati bağlantısı olduğu yönündeydi. Ayaslı hakkında Cemaat soruşturması başlatıldı. Soruşturmayı başlatan başvurunun altındaki imza da Sezgin Baran Korkmaz’a ait. Bu iddialar üzerine açılan bir dava yok soruşturma ise devam ediyor. 

Kavgalar sürerken, SBK, ABD’de bulunan Ayaslı ile Cemaat tartışması yaşıyor. Görüşmede Ayaslı, Korkmaz’ı kızgınlıkla kendisini “F...’cü” ilan etmekle suçlarken, Korkmaz buna cevap olarak “ben hiçbir zaman sizin için “F...’cü” demedim” ifadesini kullanıyor. Yani Korkmaz, mesajında kendini yalanlıyor.

İADE-İ İTİBAR ZİYARETİ Mİ?

Öte yandan başka bir gelişme yaşandı ve Yalçın Ayaslı’nın sosyal medya paylaşımı gündem oldu. Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan, 11 Haziran’da Ayaslı’nın ABD’deki evine misafir oldu. Ve bu ziyaret de Ayaslı’nın sosyal medya hesabından fotoğrafla duyuruldu.

Son güncelleme: 11:46 26.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı