• Turkhane Logo

“İlim Yayma Yurdu’nda kalsaydı şu an Yargıtay üyesiydi”

Birgün gazetesi yazarı Timur Soykan, bugünkü köşe yazısında Ankara’da yer bulamayınca Gülen cemaatine ait bir yurtta kaldığı için ihraç edilen bir hâkimin ifadesine yer verdi.

14:10 18 Ekim 2021 Pazartesi
“İlim Yayma Yurdu’nda kalsaydı şu an Yargıtay üyesiydi”
Birgün gazetesi yazarı Timur Soykan, bugünkü köşe yazısında Ankara’da yer bulamayınca Gülen cemaatine ait bir yurtta kaldığı için ihraç edilen bir hâkimin ifadesine yer verdi.



Türkiye günlerdir Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın istişare kurulunda yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı’nı (TÜGVA) konuşuyor. TÜGVA’dan sızan belgelerde, vakfın başta ordu, emniyet ve yargı olmak üzere devlette kadrolaştığı, oluşturduğu sistemle “referansla” birçok kadro kişi yerleştirdiği ortaya çıkmıştı.

Belgelerde, TÜGVA’nın ayrıca İlim Yayma Cemiyeti, TÜRGEV, ÖNDER, Ensar Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, KADEM gibi hem iktidara yakın İslami 6 vakıfla daha toplantı yaparak, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından el konulan Gülen cemaatine ait yurtları kendi aralarında bölüştükleri de belirlenmişti.


İLİM YAYMA CEMİYETİ ÜYELERİ YARGITAY ÜYESİ OLDU

İşte Gülen cemaatine ait yurtlarına çökenler arasında yer alan İlim Yayma Cemiyeti’yle ilgili dikkati çekici bir yazı, bugünkü Birgün gazetesinde Timur Soykan imzasıyla yayımlandı.

Soykan, Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında yargılanıp ihraç edilen eski bir hakimin İlim Yayma yurdunda kaldığını, birçok arkadaşının hâkim ve savcı olduğunu belirtti. Timur Soykan, o ifadede isimleri geçen İlim Yayma Cemiyeti üyelerinin halihazırda Yargıtay üyesi olarak görev yaptıklarını yazdı.

KONYA’DA DİYANET YURDU’NDA, İSTANBUL’DA İLİM YAYMA YURDU’NDA KALDI

Soykan’ın aktardığına göre eski hakim ifadesinde şunları söyledi: “Ben 1992 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım ve oraya kayıt oldum. Ben Konya’da Diyanet Yurdu’nda kaldım. Bu dönem birlikte kaldığımız insanların bir kısmı şu anda Gölbaşı’nda savcılık yapmakta olan Erdoğan Güleç, İstanbul BAM (Bölge Adliye Mahkemesi) Üyesi Raşit Gündüz…

1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yatay geçişle geçtim ve orada İlim Yayma Yurdu’nda kaldım. İlim Yayma Yurdu’nda ben, Harun Mert, Serdar Mutta, Faruk Şener ile birlikte kaldım.”

İfadeyi aktaran Timur Soykan, “F... sanığı hâkimin ifadesinde İlim Yayma Yurdu’nda birlikte kaldıklarını söylediği üç ismin tamamı bugün Yargıtay üyesi. Bir dönem ışık evlerinde, Fetullahçıların yurtlarında birlikte kalanların doldurduğu yüksek yargıya 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başka dini cemaatlerin yurtlarından isimler yerleşti.” ifadelerini kullandı.

KALACAK YER BULAMAYINCA TOPRAKKALE YURDU’NDA KALMIŞ

Eski hâkim ifadesinde şöyle devam etti: “1994 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yatay geçiş yaptım. Tekrar yurt aramaya başladım. Şu an Genel Müdür olan ve o tarihlerde Hak-Yol Vakfı’nın evinde kalmakta olan akrabam Mustafa Gümüş’ün yanında kalmak istedim. Ancak evde boş yer olmaması nedeniyle kalamadım.

Fakülte önünde kapıda dururken o esnada Konya Hukuk Fakültesi’nden Ankara Hukuk Fakültesi’ne geçiş yapan arkadaşımla karşılaştım. O da Konya’da Diyanet yurdunda kalıyordu. Kalacak yer aradığımı söyledim. O da kendisinin Cebeci’de Toprakkale Yurdu’nda kaldığını iyi bir yurt olduğunu, karışan olmadığını söylemesi üzerine onunla o yurda gittim ve o tarihten sonra 3’üncü ve 4’üncü sınıflarda o yurtta kaldım.”

“İLİM YAYMA YURDU’NDA KALSA YARGITAY ÜYESİ OLACAĞINI ANLATIYORDU’

Timur Soykan, yazısının son bölümünde şöyle yazdı:

“Toprakkale Yurdu, Fetullahçılara aitti. F... sanığı hâkim, yurttan ayrıldıktan sonra Fetullahçılarla hiçbir bağının kalmadığını savunuyordu. Ama sözleri tarikat yurtlarından yargıdaki kadrolaşmaya uzanan yolu ortaya koymuştu.

Aslında söylemek istediği açıktı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yatay geçiş yapmasa, İlim Yayma Yurdu’nda kalsa şu an F... sanığı değil Yargıtay üyesi olacağını anlatıyordu.

Ya da…

O zamanlar Hak-Yol Vakfı evinde yer olsa şimdi Adalet Bakanlığı’nda yüksek makamlarda olabilirdi.”

Son güncelleme: 14:10 18.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı