• Turkhane Logo

İktidarın sesine kulak tıkadığı çocuk: Ahmet ‘baba’ hasretiyle vefat etti

Hikayesini yakından takip edenlerin ‘Kara Efesi’ 9 yaşındaki Ahmet Burhan Ataç, kaldırıldığı yoğun bakımda vefat etti.

07:22 07 Mayıs 2020 Perşembe
İktidarın sesine kulak tıkadığı çocuk: Ahmet ‘baba’ hasretiyle vefat etti
Hikayesini yakından takip edenlerin ‘Kara Efesi’ 9 yaşındaki Ahmet Burhan Ataç, kaldırıldığı yoğun bakımda vefat etti.


Kalpleri taşlaşmamış vicdan sahibi insanlar, Ahmet Burhan Ataç’ı kanser teşhisi konulduktan sonra “Bu hastalığı babamla birlikte yenmek istiyorum” haykırışıyla tanıdı. 15 Temmuz’dan sonra cemaat soruşturmaları kapsamında baba Harun Reha Ataç ve anne Zekiye Ataç tutuklandı. Anne Ataç, 2,5 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.  

KOL AĞRISIYLA GİTTİ, KANSER TEŞHİSİ KONULDU


Anne ve babası cezaevine girdiğinde 8 yaşında olan Ahmet’in omuzlarına hayatın acımazlığı yüklendi. Anne Zekiye Ataç, tahliye olduktan sonra Eylül 2018’te Ahmet’i kol ağrısı şikayetiyle hastaneye götürdü. Hastanede yapılan tetkiklerde Ahmet’e ‘kanser’ teşhisi konuldu. Hastalığının farkına varan Ahmet, sosyal medyada paylaştığı bir video ile kanser hastalığını babasıyla birlikte yenmek istediğini, iktidara ve yetkililere “babamı serbest bırakın” diye seslendi.  

Sosyal medyada vicdan sahibi insanlar, Ahmet’in gözü yaşlı sesine kulak vererek masum talebine destek verdi. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Arlet Natali Avazyan, Ahmet’in sesini duyurmak için çaba gösterdi. Tüm çabalara rağmen iktidar Ahmet’in sesine kulak tıkadı ve bir gece Ahmet’in annesi Zekiye Ataç hakkında farklı bir soruşturma nedeniyle gözaltı kararı uygulandı.

ALMANYA’DA TEDAVİ UMUDU DOĞDU

Anne Ataç, tepkiler üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ahmet’in hastalığı her geçen gün ilerlemeye başladı ve Türkiye’deki tedavisi zor bir sürece girdi. Hastalığı 3’üncü evreye giren Ahmet için Almanya’nın Köln şehrinde bir umut doğdu.  

Kanser tedavisi için Almanya’ya gidecek olan Ahmet, annesine konulan yurtdışı yasağı nedeniyle babaannesiyle gitmek zorunda kaldı. Moral ve motivasyona en çok ihtiyaç duyduğu zamanda annesinin pasaportuna konulan yasak nedeniyle anne hasretine fazla dayanamayan Ahmet, tedavisini yarıda bırakıp Türkiye’ye dönmek zorunda kaldı.  

ANNE ATAÇ, YURTDIŞI YASAĞI SARMALIYLA MÜCADELE ETTİ

Almanya’daki tedavi sürecinin ikinci kısmına annesiyle birlikte gitmek isteyen Ahmet için sosyal medya da kampanya başlatıldı. Siyasiler ve insan hakları aktivistlerin araya girmesiyle anne Ataç’ın hakkındaki yurtdışı yasağı kaldırıldı. Ahmet’in ve annesinin sevinci kısa sürdü. Mahkeme kararını iptal ederek yeniden yasak koydu.  

İkinci kez yasağın kaldırılması için yapılan başvuruya bu sefer başka bir mahkemenin vermiş olduğu yasak engel oldu. Ünlü şarkıcı Haluk Levent, Ahmet’in sesine kulak vererek annesiyle birlikte Almanya’ya gitmesi için tüm bürokratik engellerle mücadele etti. Ahmet sonunda annesiyle birlikte Almanya’ya gitti fakat zaman artık aleyhine işliyordu.  

AHMET, İNFAZ YASASIYLA BABASINA KAVUŞMAYI UMUT ETTİ

Hastalığı ciddi bir şekilde ilerleyen Ahmet için Almanya’daki umutta tedavi sürecinin geç başlaması nedeniyle tükendi. Durumu gittikçe ağırlaşan Ahmet, AKP ve MHP’nin Meclis’e getirdiği ‘İnfaz Yasası’ düzenlemesinde babası Reha Ataç’ın serbest bırakılmasını dört gözle bekledi. Fakat Ahmet’in bu sesine de iktidar, kulak tıkayarak baba Ataç ve onun durumunda olan siyasi tutukluları kapsam dışı bıraktı.  

KARA EFE HAYATA VEDA ETTİ

Ahmet’in tüm çığlıkları iktidar ve devlet yetkililerinde karşılık bulmadı. Hastalığı ilerleyen Ahmet, yoğun bakıma kaldırıldı. Hastanede oğlunun başından biran bile ayrılmayan anne Zekiye Ataç’a destek olmak için Arlet Natali Avazyan’da kara fesi Ahmet’i yalnız bırakmadı. Durumu ağırlaşan Ahmet’i babası Harun Reha Ataç izin verildiği takdirde oğlunu görmek için hastaneye gelebileceği ifade edilmişti. İlerleyen saatlerde Ahmet’in vefat ettiği öğrenildi.

Ahmet’in vefat haberini Arlet Natali Avazyan twitter hasbından duyurdu. Yoğun bakımda 3 kez kalbi duran Ahmet, babasına son kez sarılamadan vefat etti. Cezaevi yetkilileri, baba Harun Reha Ataç’ın ancak sabah oğlunu ziyaret edebileceğini ifade ettiği aktarıldı.
  Ahmetim, Kara efem aramızdan ayrıldı.

İsa ona, “Diriliş ve yaşam Benim” dedi. “Bana iman eden kişi ölse de yaşayacaktır. Yaşayan ve bana iman eden asla ölmeyecek. Yuhanna 11:25,26 — Arlet Natali AVAZYAN (@NataliAVAZYAN) May 6, 2020
 

Son güncelleme: 07:22 07.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı