• Turkhane Logo

'İktidar iki konuda köşeye sıkıştı…'

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, AKP kulislerinde konuşulanları da bugünkü yazısına yazısına taşıdı.

12:32 20 Nisan 2022 Çarşamba
'İktidar iki konuda köşeye sıkıştı…'
Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, AKP kulislerinde konuşulanları da bugünkü yazısına yazısına taşıdı.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü köşe yazısında Partinin yönetim kurulu toplantılarında çok ilginç detaylara dikkat çekiliyor. diyerek AKPnin toplantılarında ekonominin masaya yatırıldığını aktardı.
İftar programlarında vatandaşların ekonomiyle ilgili sorular yöneltmesi bu detayların başında geliyor. Bir AK Parti yöneticisi ‘Vatandaş kira artışlarını da asgari ücrete ve emekli aylığına yapılacak zammı da soruyor’ diyor diyen Zeyrek, fiyat sabitleme önerisinin getirildiğini ancak Erdoğanın bunu geri çevirdiğini aktardı.
ARINÇIN TEPKİSİ TABANDA KARŞILIK BULUYOR Bülent Arınçın hayat pahalılığı konusundaki sert tepkisi, AK Parti tabanında da karşılık buluyor diyen Zeyrek Bazı yöneticiler, AK Partililerin ya da ülkeyi yönetenlerin “tasarruf edelim”, “sabredelim”, “Porsiyonları küçültelim”, “kriz yok” gibi açıklamalarının çok tepki çektiğine işaret ederek gerçekle yüzleşmek gerektiğini söylüyor ve Arınça hak veriyor ifadelerini kullandı.
GÖÇ MESELESİ DE TARTIŞMALI BİR KONUTürkiyenin en büyük problemlerinden birinin mülteci sorunu olduğunu belirten Zeyrek, Teşkilatlardan gelen raporlarda, yapılan sunumlarda vatandaşın “en önemli sorun” listesinde ekonomik krizin ilk sırada göçmen sorununun ikinci sırada olmasına dikkat çekiliyor. Parti de İçişleri Bakanlığı da göç konusunda net bir tavır belirleyemiyor. Bakanlığın ve uluslararası kuruluşların kampları dışında iş kontrolden çıkmış vaziyette. Göçmenlerin ülke içindeki trafiği konusunda etkin bir denetim sağlanamıyor. Göçmen sorununun oy kaybına neden olacağına işaret eden bazı AK Partili yöneticiler, ekonomik kriz gibi göçmen sorunun da görmezden gelinmesinin halkın tepkisini çektiğine dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın bu konudaki birbirinden farklı mesajları da tabanda ve teşkilatlarda kafaları karıştırıyor, dil birliği sağlanamıyor. ifadelerini kullandı.
YOL HARİTASI BELİRLENEMİYORZeyrek, iktidar partisinin çözümsüz kaldığını ve dil bütünlüğünün olmadığını aktararak, Hem ekonomik kriz hem göçmen sorunu palyatif önlemlerle çözülemeyecek hale geldiğinden, iki alanda da radikal kararlar alınması gerekiyor. Ancak iktidar yaklaşan seçimler nedeniyle iki konuda da kararsızlık ve dağınıklık yaşıyor. Ciddi bir yol haritası belirleyemiyor ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 12:32 20.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı