• Turkhane Logo

İklim aktivisti Greta Thunberg para cezasına çarptırıldı

22:00 08 Mayıs 2024 Çarşamba
İklim aktivisti Greta Thunberg para cezasına çarptırıldı





Stockholm mahkemesi, iklim aktivisti Greta Thunberg’i bir protesto sırasında İsveç parlamentosuna erişimi engellediği ve polisin emirlerine uymadığı gerekçesiyle para cezasına çarptırdı.



Thunberg, 12 ve 14 Mart tarihlerinde küçük bir grup aktivistle birlikte birkaç gün boyunca protesto gösterisi yaptığı parlamento binasının ana girişinden ayrılmayı reddetmiş ve polis tarafından uzaklaştırılmıştı. Milletvekilleri, protesto nedeniyle binaya diğer girişlerden ulaşabilmişti.



Thunberg, kendisine yöneltilen iki sivil itaatsizlik suçlamasını reddetti. Ancak, Mahkeme aktivisti 6 bin İsveç kronu (551 Dolar) para cezasına çarptırdığını ve 1,000 kron tazminat ve faiz ödemesine karar verdiğini açıkladı.



Yargıç tarafından kendisine yöneltilen polis emirlerine neden uymadığı sorusuna, Thunberg şu yanıtı verdi: “Çünkü bir (iklim) acil durumu vardı ve hala da var. Ve acil bir durumda, hepimizin harekete geçme görevi var.”



Thunberg mahkeme salonundan ayrılırken “Mevcut yasalar insanları ve gezegeni korumak yerine maden çıkarma endüstrilerini koruyor,” dedi.



Thunberg daha önce de İsveç’te Temmuz ve Ekim 2023’te benzer protestolar sırasında sivil itaatsizlik nedeniyle iki kez para cezasına çarptırılmıştı.

Son güncelleme: 22:00 08.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı