• Turkhane Logo

‘İki elimiz Akşener’in yakasında’: ‘Eski siyasi cinayetlere mertçe’ demişti

15:50 19 Ocak 2024 Cuma
‘İki elimiz Akşener’in yakasında’: ‘Eski siyasi cinayetlere mertçe’ demişti





İYİP Genel Başkanı  Meral Akşener siyasi cineyetlerle ilgili  “Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” sözlerine siyasilerden tepki yağdı



Akşener’e, 1993’te ‘faili meçhul’ cinayete kurban giden Mecit Baskın’ın oğlu Eren Baskın “İki elimiz yakanızda” diye tepki gösterirken,   Meral Danış Beştaş, Kalleşçe, alçakça ve korkakçaydı açıklaması yaptı.



Mertçe işlediğiniz siyasi cinayetlerle kaybettim ben babamı



Meral Akşener’in “Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” sözlerine tepki gösteren 1993’te ‘faili meçhul’ cinayete kurban giden Mecit Baskın’ın oğlu Eren Baskın “Mertçe işlediğiniz siyasi cinayetlerle kaybettim ben babamı” dedi.



“Geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e 1993’te ‘faili meçhul’ cinayete kurban giden Mecit Baskın’ın oğlu Eren Baskın “İki elimiz yakanızda” diye tepki gösterdi.



AKŞENER SİNAN ATEŞ’İN KATİLLERİNE YÜKLENDİ: TORBACILAR



Sivas’taki aday tanıtım toplantısında konuşan Akşener, Ankara’da uğradığı suikast sonucu ölen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in ailesini anlatırken “Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi. Onun için de hiçbirimiz korkmadık ama o çocuğun babasını katledenler torbacılar, torbacılar” ifadelerini kullandı.



AKŞENER’İN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ



Sosyal medya hesabından Akşener’in sözlerini alıntılayan 1993’te Ankara’da işyerinin önünden kaçırıldıktan iki gün sonra Gölbaşı MİT’e yakın bir yerde cenazesi bulunan Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Mecit Baskın’ın oğlu avukat Eren Baskın “‘Mertçe işlediğiniz siyasi cinayetlerle’ kaybettim ben babamı! Ben 30 yıldır babamın akıbetini sorarken sizin siyasi güdümdeki yargınız beraat kararı ile ödüllendirdi üstadın Mehmet Ağar’ı Bizi eksik bıraktınız… İki elimiz yakanızda!” dedi.




‘Mertçe işlediğiniz siyasi cinayetlerle’ kaybettim ben babamı!

Ben 30 yıldır babamın akıbetini sorarken sizin siyasi güdümdeki yargınız beraat kararı ile ödüllendirdi üstadın Mehmet Ağar’ı

Bizi eksik bıraktınız… İki elimiz yakanızda ! https://t.co/oa0EXemEC8 pic.twitter.com/OEqjswwBD8— Eren Baskın (@erenbaskin) January 18, 2024




İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in siyasi cinayetlerle ilgili “Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” sözlerine DEM Parti’den tepki geldi. DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş “Bu cinayetler kalleşçe, alçakça ve korkakçaydı…” dedi.



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in siyasi cinayetlerle ilgili “Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” sözlerine tepkiler sürüyor. Akşener’e tepki gösteren DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş “Bu cinayetler kalleşçe, alçakça ve korkakçaydı…” paylaşımı yaptı.



SİYASİ CİNAYETLERE ŞAHİT OLDUK AMA MERTÇEYDİ



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, partisinin Sivas Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan’ı açıkladığı buluşmadaki siyasi cinayetler açıklaması tepki çekti. Akşener, Ateş cinayetine atıfla şunları söyledi: “Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi. Onun için de hiçbirimiz korkmadık. Ama o çocuğun babasını katledenler torbacılar, torbacılar…”



KALLEŞÇE, ALÇAKÇA VE KORKAKÇAYDI



DEM Parti Milletvekili Pervin Buldan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Akşener’in konuşmasını alıntılayarak “Namertçe..” dedi. Pervin Buldan’ın eşi Savaş Buldan, arkadaşları Adnan Yıldırım ve Hacı Karay’la birlikte1994’te polis kimlikli kişilerce kaçırılıp öldürülmüştü.



DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş da “Biz de siyasi cinayetlere şahit olduk; bu cinayetler kalleşçe, alçakça ve korkakçaydı…” paylaşımı yaptı.




Bizde siyasi cinayetlere şahit olduk; bu cinayetler kalleşçe, alçakça ve korkakçaydı… https://t.co/7TkJDSqDMh— Meral Danış Beştaş (@meraldanis) January 18, 2024




1989-1999 ARASINDA BİN 964 KİŞİ SİYASİ CİNAYETLE HAYATINI KAYBETTİ



İHD verilerine göre Meral Akşener’in de İçişleri Bakanlığı yaptığı 1989-1999 yıllarını kapsayan 10 yıllık dönemde toplam bin 964 kişi faili meçhul siyasi cinayetlerde hayatını kaybetti. Akşener, 8 Kasım 1996-30 Haziran 1997 tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı yapmıştı.

Son güncelleme: 15:50 19.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı