• Turkhane Logo

İhraç Yargıtay üyesinin ölümü: Nasıl olur da hastaneden cezaevine gönderilir, tam bir cinayet!

Tutuklu iken hayatını kaybeden ihraç Yargıtay üyesi Mehmet Sait Demiröz'ün avukatı Engin Erkal, müvekkilini ölüme götüren süreçle ilgili hukuki mücadele başlattıklarını söyledi.

19:21 27 Temmuz 2022 Çarşamba
İhraç Yargıtay üyesinin ölümü: Nasıl olur da hastaneden cezaevine gönderilir, tam bir cinayet!
Tutuklu iken hayatını kaybeden ihraç Yargıtay üyesi Mehmet Sait Demiröz'ün avukatı Engin Erkal, müvekkilini ölüme götüren süreçle ilgili hukuki mücadele başlattıklarını söyledi.


Ödemiş Cezaevinde kalbi durunca hastaneye kaldırılan ve 22 Temmuz’da hayatını kaybeden ihraç Yargıtay üyesi Mehmet Sait Demiröz‘ün avukatı ve aynı zamanda yeğeni olan Engin Erkal, HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Youtube kanalına konuk oldu.

Müvekkilinin Konya Ereğli T Tipi ve Ödemiş T Tipi cezaevlerinde maruz kaldığı hak ihlallerini anlatan Erkal, Demiröz’ün 17 Temmuz sabahı kalbi durmadan önce iki kere yüksek ateş ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye götürüldüğünü, sadece ağrı kesici ve ateş düşürücü verildikten sonra yeniden cezaevine gönderildiğini söyledi.


40 AY HÜCREDE KALDIĞI İÇİN HASTALANDI

Değerleri çok yüksek olmasına rağmen müvekkilinin hastaneye yatırılmadığını ve gerekli tedavisinin yapılmadığını belirten Engin, “Cuma sabahı öldüğünde Ödemiş Devlet Hastanesi’nde tutanak tuttuk, hak ihlalleriyle ilgili ilgili hukuki süreci önümüzdeki günlerde başlatacağız.” dedi.

18 Temmuz 2016’da gözaltına alınıp 20 Temmuz’da tutuklanan Mehmet Sait Demiröz, 3,5 yıl kaldığı Konya Ereğli T Tipi Cezaevinde, 40 ay hücrede kalmış, teşhis ve tedavi geciktirildiği için şeker komasına girmiş ve akciğer zarı iltihabı ameliyatı geçirmişti.

GERGERLİOĞLU: ÇOK AĞIR İHLALLER VAR

Engin Erkal’ın açıklamalarını, bir hekim olarak değerlendiren Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Çok ağır bir tablo anlattınız, çok ağır hak ihlalleri görüyorum burada. 1 Aralık 2021’den beri hasta mahpuslar ve cezaevindeki şüpheli ölümlerin toplam sayısı 42’ye ulaştı. Bu neredeyse dünya rekoru. Adalet Bakanlığı ölümlerle ilgili açıklama yapmıyor. Mehmet Sait Demiröz’ün nasıl öldüğünü bir hekim ve insan hakları savunucusu olarak kahrolarak dinledim. 2 defa hastaneye götürülüyor ve gerekenler yapılmıyor. Çok ağır ihlaller var. Yatırılması gereken ve ağır bir tedavi verilmesi gereken hastaya gerekenler yapılmıyor ve cezaevine gönderiliyor. Tahlilleri baktım, böyle bir çok ağır hasta, nasıl olur da 2 kez hastaneden cezaevine gönderilir, tam bir cinayet!” dedi.

Gergerlioğlu, dört yıl önce Çorum Cezaevinde aynı şekilde hak ihlallerine maruz kalarak ölen din kültürü öğretmeni Muzaffer Özcengiz‘in de çok ağır bir hasta olmasına rağmen, CRP değeri 256 olmasına rağmen hastaneden cezaevine gönderildiğini ve 4 gün sonra koğuşunda ölüsü bulunduğunu hatırlattı.
  Programımızın ikinci bölümünde hasta mahpuslar ile ilgili çok üzücü bir haber var. Eski bir Yargıtay üyesi 13 yılı aşkın bir ceza almış bir kişi, 58 yaşında hukukçu Mehmet Sait Demiröz, Ödemiş Cezaevi’nde hayatını kaybetti!https://t.co/2cJmvZ0S6g — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) July 26, 2022  

Son güncelleme: 19:21 27.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı