• Turkhane Logo

İHD’ye başvuran Harbiyeli anneleri: Hakkımızı her yerde arayacağız

15 Temmuz sonrası çocukları müebbet hapis cezasına çarptırılan harbiyeli anneleri İHD İstanbul Şubesine başvurdu. Anneler, bundan sonra haklarını her yerde arayacaklarını ifade etti.

22:39 21 Eylül 2019 Cumartesi
İHD’ye başvuran Harbiyeli anneleri: Hakkımızı her yerde arayacağız
15 Temmuz sonrası çocukları müebbet hapis cezasına çarptırılan harbiyeli anneleri İHD İstanbul Şubesine başvurdu. Anneler, bundan sonra haklarını her yerde arayacaklarını ifade etti.





Harbiyeli anneleri AKP önünde 5 dakika bile durmalarına izin verilmediğini belirterek, çocuklarının 15 Temmuz ve sonrasında ağır işkencelerden geçirildiğini ve haksız, hukuksuz bir şekilde cezalandırıldıklarını dile getirdi.


GÖZALTI VE CEZAEVİNDE İŞKENCE

Harbiyeli aileleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube binasında basın toplantısı düzenleyerek, çocuklarının gözaltında ve cezaevlerinde yaşadıklarına ilişkin başvuruda bulundu. Toplantıya, İHD İstanbul Şube yöneticileri de katıldı.

TATBİKAT VAR DİYEREK KIŞLADAN ÇIKARILMIŞLAR

Toplantıda ilk olarak söz alan tutuklu Yasin Güleşçi’nin annesi Ayten Güleşçi, çocuklarının 15 Temmuz gecesi acil tatbikat var denilerek kışlalarından çıkarıldıklarını dile getirdi. Güleşçi, “Bu çocuklar otobüslere bindiriliyorlar. Akabinde, otobüse bindirilince ‘terör saldırısı var’ diyerek çocuklarımızı alıp bu defa İstanbul’un çeşitli yerlerine getiriyorlar. Olaylar bittikten sonra çocuklar oradan alındıkları için darbe girişimiyle yargılandılar. Benim oğlum 2’nci duruşmasında müebbet hapis cezası aldı. Oğlumun hiçbir suçu günahı yoktu” dedi.

AKP ÖNÜNDE BİZİ KOVUYORLAR

MA’nın haberine göre, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında çocuklarının ağır işkencelerden geçirildiklerini söyleyen Güleşçi, “Çocuklarımız AKP’nin önüne gittik ama bizi kovdular. Orada 5 dakika bile kalmamıza izin vermiyorlar. Geçtiğimiz günlerde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesinin önüne gittik. Şimdi de İHD’ye geldik. Bundan sonra hakkımızı her yerde arayacağız” diye belirtti.

15 TEMMUZ’DAN BERİ ANNEMİN YÜZÜ GÜLMEDİ

Müebbet hapis cezası alan Vahit Samet Yılmaz’ın kardeşi Aybüke Yılmaz da, ailesinin kardeşini 13 yaşında Hava Harp Okuluna teslim ettiğini belirterek, “Kardeşimi Hava Harp Okuluna emanet ettiğimizde komutanları bize, ‘Vahit bize emanet’ demişti. Ama biz 15 Temmuz gecesinden sonra aslında kardeşimin nasıl bir cehennemde olduğunu öğrendik. Çok fazla işkence gördüler, gözaltında, mahkemelerde, cezaevlerinde. Artık bunların son bulmasını istiyorum. 15 Temmuzdan beri annemin yüzü gülmedi. Artık annemde oğluna kavuşsun istiyorum” şeklinde konuştu.

HER ANLAMDA TOPLUMDAN DIŞLANDIK

Tutuklu Murat Duran’ın annesi Aysel Duran da 15 Temmuz gecesinden itibaren toplumdan her anlamda dışlandıklarını belirterek, “Benim çocuğumun hiçbir suçu yok. Oğlumun telefonunda Bylock bile bulunmadı. Cumhurbaşkanımız kandırıldık diyor. 19-20 yaşındaki öğrenciler nasıl kandırılmıyor onlar kandırılıyor. Bunu anlayamıyorum. Bir parkta bile dahi oturamıyoruz” dedi.

ÇOCUKLARI ÇOK YORMAYIN DEMİŞ!

Berat Dereli’nin annesi Mahmure Dereli ise, “Çocuklarımız darbe gecesi kışlalarından çıkarıldıkları zaman Yalova Valisi ve Yalova Emniyet Müdürü neredeydi” diye sordu. Dereli, “O gün çocuklarımız Yalova’da kampa götürülüyor. Asla ve asla kamp bitmeden hiçbir komutanın oraya gitmemesi gerekirken, içinde hava kuvvetleri komutanının olduğu 5 komutan oraya geliyorlar. Akşama kadar çocuklarımıza emir komuta zinciri altında eğitim veriyorlar. Akşam komutan emir veriyor. ‘Bu çocukları çok yormayın’ diye. Çocuklarımız defalarca bunu dile getirdi. Mahkemede yüzbaşı ‘çocukları ben çıkardım. Çocukların hiçbir şeyden haberi yoktu. Ben de binbaşından emir alıyorum. Binbaşı da 4 kişiden emir alır’ demesine rağmen oğlumu bırakmıyorlar. Neden bu suçlamalara bizim çocuklar maruz kalıyorlar. Neden bu ceza sadece rütbesiz askerlere bırakılmaya çalışılıyor. Çocuklarımız suçsuzdur. Çocuklarımızın bırakılmasını istiyoruz” diye belirtti.

Son güncelleme: 22:39 21.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı