• Turkhane Logo

İHD Yöneticisi İlhan Kılıç: Ölümle tehdit edildim, polis 'isim yok nasıl bulalım' dedi

İHD Mersin Şube Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Kılıç, Mersin Şoförler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Halit Şimşek tarafından “Seni işkenceyle öldüreceğim” denilerek darp edildiğini söyledi.

16:47 16 Aralık 2021 Perşembe
İHD Yöneticisi İlhan Kılıç: Ölümle tehdit edildim, polis 'isim yok nasıl bulalım' dedi
İHD Mersin Şube Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Kılıç, Mersin Şoförler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Halit Şimşek tarafından “Seni işkenceyle öldüreceğim” denilerek darp edildiğini söyledi.


İnsan Hakları Derneği Mersin Şube Yönetim Kurulu üyesi İlhan Kılıç, Mersin Şoförler Cemiyeti Başkan Yardımcısı MES-KOOP Dolmuş Hattı Başkanı Halit Şimşek tarafından darp edildiğini iddia etti. Kılıç, Şoförler Cemiyeti’nde kameraların önünde hem de Şimşek hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen hakaretlerle, darp edildiğini söyledi. İlhan Kılıç, hemen darp raporu alarak Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

İLHAN KILIÇ: BENDEN ZORLA 400 BİN TL ALDILAR


Duvardan Burcu Özkaya Günaydının haberine göre, Mersin’de restoran işletmeciliği yapan İHD Mersin Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Kılıç’ın iddiasına göre, 2018 yılında bir gayrimenkul ilanı verdi. İlana Mersin Şoförler Cemiyeti Başkan Yardımcısı MES-KOOP Dolmuş Hattı Başkanı Halit Şimşek talip oldu. Kılıç ve Şimşek aralarında anlaştı ve ödeme takas yoluyla yapıldı. 2 sene sonra Halit Şimşek’in hakkı yendiği, aldığı gayrimenkulden kar etmediğini söyleyerek kendisinden zararını karşılamasını istediğini aktaran İlhan Kılıç: “Ben bunu kabul etmedim. Bir ticaret oldu ben kar ettim kendisi kar etmedi. Urfa’dan adam getirdi. Tehditle zararının karşılığı olarak 400 bin TL kâğıda imza attırdı. Mecburen 400 bin ödeme yaptım. 2 ay sonra yine para istedi, rest çektim savcılığa verdim, soruşturma açıldı. Ben orada şunu gördüm benim gibi 37 mağdur daha var şikâyette bulunmuşlar.”

4 GÜN GÖZALTINDA KALDI, DAVULLU ZURNALI ÇIKTI

Bu şikâyetler üzerine 5 Kasım’da Mersin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) operasyon düzenledi. Halit Şimşek ve beraberindeki 3 kişi gözaltına alındı. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Şimşek ve beraberindekiler adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

İlhan Kılıç, kendi gibi çok daha fazla mağdur olduğunu ama Şimşek’in eli kolu uzun olduğu için korktuğuna dikkat çekerek, “Tefecilik, gasp, tehdit her şey var bunlarda. Eli kolu uzun bir adam. İktidarla da bağlantısı var. Sürekli ‘Ben vatan millet sevdalısıyım, Recep Tayyip Erdoğan sevdalısıyım’ diyor. 4 gün gözaltında kaldı sonra davullu zurnalı serbest kaldı” şeklinde konuştu.

KIRILMADIK KEMİK BIRAKMADAN MEZARA SOKMAYACAĞIM

3-4 gün önce plaka için Şoförler Cemiyeti’ne gittiğinde Halit Şimşek’le karşılaştığını, kendisine “Beni niye ihbar ettin” dedikten sonra 4 kişiyle kendisini darp ettiğini belirten Kılıç, o gün yaşananları şöyle aktardı: 4 kişiyle beni darp etti. Eşime, bana ağza alınmayacak küfürler etti. Senin kırılmadık kemiğini bırakmadan mezara sokmayacağım. Seni acı çektirerek işkence ile öldüreceğim. Sen KOM’a emniyete mi güveniyorsun seni işkence ile öldüreceğim dedi bana. Hem de hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen. Bir resmi kurumda kameraların önünde yaşadım bunları.”

POLİSLER ADLARI YOK NASIL BULALIM DEDİ

Hemen gidip darp raporu aldığını, suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen İlhan Kılıç, “Emniyette polisler beni tartaklayan kişilerin adını sordular. Ben nerden bileyim hepsinin adını. Ölümle tehdit edildim, darp edildim ad mı sorayım? Bana adı yok biz nasıl bulalım dediler. Adres belli resmi kurum, kamera kayıtları hala silmemişlerse duruyor. Ben ölümle tehdit edildim polis bana nasıl bulayım diyor” dedi.

HAZİRAN AYINDA DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Konuyla ilgili İHD Mersin Şubesi de bugün 12.30’da dernek binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamayı İHD Mersin Şube Başkanı Hakkı Demir okudu. İnsan Hakları Derneği Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Kılıç’ın 13.12.2021 tarihinde, şubelerine can güvenliği olmadığı için mail yoluyla başvurduğunu belirten Demir, “Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda, daha önceden hakkında yağma, tehdit ve hakaretten şikâyetçi olduğu Halit Şimşek tarafından darp edilerek, ağır hakaretlerde bulunuldu. ‘Seni emniyet mi, KOM mu, devlet mi elimden kurtaracak, seni kimse elimden alamaz’ denilerek tehdit edilen üyemizin can güvenliği yoktur. Haziran ayında da aynı kişi tarafından tehdit edilen İlhan Kılıç için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç ihbarında bulunduk, soruşturma açıldı” diye konuştu.

İHD MERSİN: İLHAN KILIÇ’IN YAŞAM HAKKI KORUNMALI

Halit Şimşek’in sosyal medya hesabından İHD’ye yönelik de kriminalize edici sözler de kullandığının altını çizen Hakkı Demir: “İşlediği suçlara kılıf arayarak, örtme çabasından derneğimizi kriminalize etmeye çalışıyor. Soruşturmanın ağır aksak yürümesi, koruma görevinin yerine getirilmemesi, ilgili şahsı cesaretlendirmiş ve nihayetinde İlhan Kılıç’ın güpegündüz bir kamu kurumunda kameraların önünde darp edilmesine zemin hazırlamıştır. İHD olarak İlhan Kılıç’a koruma tahsis edilmesini, yaşam hakkının korunmasını tüm kamuoyu nezdinde ilgili ve sorumlu birimlerden talep ediyoruz.”

Son güncelleme: 16:47 16.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı