• Turkhane Logo

İftar Zamanı'nının konuğu Harun Tokak ve Time to Help'ti

Ekranların özlenen programı İftar Zamanı, ramazan ayında evlere konuk olmaya devam ediyor.

20:53 12 Mart 2024 Salı
İftar Zamanı'nının konuğu Harun Tokak ve Time to Help'ti
Ekranların özlenen programı İftar Zamanı, ramazan ayında evlere konuk olmaya devam ediyor.

İftar Zamanı programının ikinci gününde gazeteci ve yazar Harun Tokak, Time to Help Almanya Genel Müdürü Cengiz Bayram ve Time to Help Almanya Proje Koordinatörü Selim Yenican konuk oldu. 

Programın sunucusu sanatçı Metin Haboğlu, Harun Tokak ile çok merak edilen Cennet konusunu konuştu. 
Tokak programda bir Hadis-i Şerifte geçen Cennetin 8 kapısını anlattı. Her mekana kapısından girilir. Onun için önce kapıyı konuşmak gerekir diyen Tokak, Ramazan ayını iyi değerlendirmenin cennetin kapısından geçmek için en güzel fırsatlardan biri olduğunu anlattı. 
Programda  Time to Help Almanya Genel Müdürü Cengiz Bayram, yardım faaliyetlerinin yüzde 90ının Afrikadaki ihtiyaç sahiplerine yönelik olduğunu, bununla birlikte 2021de Almanyada yaşanan sel felaketi ve Ukrayna-Rusya savaşının ardından Almanyada da faaliyetlerin hız kazandığını belirtti. 

Time to Helpin Almanya Proje Koordinatörü Selim Yenican ise Afrika ülkelerinde yapılan Ramazan yardımları, açılan su kuyuları ve sağlık hizmetlerini anlattı. 
Programda ayrıca canlı bağlantı ile Güney Afrikadaki ramazan atmosferi anlatıldı. Metin Haboğlu ise eserleriyle programa farklı bir renk kattı. 

Son güncelleme: 20:53 12.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı