• Turkhane Logo

IFLC heyecanı başlıyor

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC)’nin 21.Yıl etkinlikleri Almanya’da yapılacak şarkı yarışmaları ile başlıyor.

11:25 01 Haziran 2023 Perşembe
IFLC heyecanı başlıyor
Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC)’nin 21.Yıl etkinlikleri Almanya’da yapılacak şarkı yarışmaları ile başlıyor.





Farklı kıtalardan onlarca katılımcı, IFLC heyecanına ortak olmak için Almanya’da bir araya geldi.



Etkinlikler çerçevesinde genç yetenekler, 2 Haziran’da Almanya’nın Geseke şehrinde, önce yerel diller; 3 Haziran’da ise ‘Colors of Voices Türkçe Şarkı Yarışması’ finalinde yarışacak.









Almanya’da yaşayan Türk ailelerin de kapılarını açtığı finalistler, festival sayesinde dünyayı ve farklı kültürleri tanıma fırsatı yakaladıklarına ve olimpiyatların evrensel barışa katkı sağladığına inanıyor.



Festivalden, geçen yıl yarışan arkadaşı Maisa sayesinde haberdar olan Fransız Sana, IFLC’nin atmosferinden çok etkilendiğini söyledi:



“Bu ortamda yeni arkadaşlar edineceğimi biliyordum. Ancak bu kadar hızlı olacağını düşünmemiştim. Bu ortama bayılıyorum. Dil, arkadaş olmak için bir engel değil.”



class=wp-image-322468/


Ülkesi Kazakistan’ı Türkçe şarkı finalinde Sertab Erener’in ‘Söz bitti’ şarkısıyla temsil edecek Fatima, Almanya’ya gelebilmek için 2 yıldır dua ettiğini söyledi:



“17 Mart 2023’te, saat 10.53’te aradılar. Almanya’daki finale gidiyorsun dediler. Dualarım kabul oldu. Geçtiğimi öğrenince mutluluktan ağladım. Annem ve babam da çok mutlu oldu. Akrabalarımız evimize gelip beni tebrik etti.”



class=wp-image-322471/


Yerel dil finalistlerinden Tanzanyalı Hassan’nın organizasyon hakkındaki düşünceleri ise şöyle:



“IFLC, çok ilginç bir organizasyon. Çok hoşuma gidiyor. Çok iyi bir iş çıkarıyorlar. Müzik sayesinde farklı kültürleri ve insanları tanımamızı sağlıyorlar.”







class=wp-image-322466/


****



Şarkı yarışmalarının ardından 10 Haziran Cumartesi günü ise Frankfurt’ta ‘The Most Beautiful Story (En Güzel Hikaye) Müzikali sahnelenecek.



Müzikal ekim ayında Amerika Birleşik Devletleri’nin New York ve Los Angeles şehirleriyle Kanada’nın en büyük şehri Toronto’da seyirciyle buluşacak.







Son güncelleme: 11:25 01.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı