• Turkhane Logo

İddia: Para ödülüyle aranan uyuşturucu baronu Tombul Jos Türkiye'de yaşıyor

Hollanda polisi, uluslararası kokain ticaretinin önemli isimlerinden biri olduğu belirtilen ve başına ödül konulan Jos Leijdekkers'in Türkiye'de yaşadığına inandıklarını' açıkladı.

20:09 30 Mayıs 2022 Pazartesi
İddia: Para ödülüyle aranan uyuşturucu baronu Tombul Jos Türkiye'de yaşıyor
Hollanda polisi, uluslararası kokain ticaretinin önemli isimlerinden biri olduğu belirtilen ve başına ödül konulan Jos Leijdekkers'in Türkiye'de yaşadığına inandıklarını' açıkladı.


Hollandanın En Çok Aranan Suçlular Listesine alınan ve yakın zamana dek Türkiyede yaşadığı öne sürülen, uyuşturucu kaçakçılığı ve cinayet zanlısı Jos Leijdekkersin yakalanmasına yardımcı olacak kişilere 75 bin euro ödül verilecek.

Polise göre, Hollanda ve Belçikada büyük ölçekli kokain kaçakçılığı ve kara para aklama konularında kilit isimlerden olan 30 yaşındaki Leijdekkers, Naima Jillal adlı kadının ortadan kaybolmasından da sorumlu tutuluyor.


BBC Türkçeden Yusuf Özkanın haberine göre, uluslararası kokain ticaretinin önemli isimlerinden biri olan, Bolle (tombul) Jos ve El Presidente lakaplarıyla tanınan Jos Leijdekkers, Hollanda Savcılığı tarafından En Çok Aranan Suçlular Listesine alındı.

Savcılık, Leijdekkersin yakalanmasına yardımcı olacak kişilere 75 bin euro ödül verileceğini duyurdu.

TÜRKİYE TEYİT ETMEDİ

Hollanda polisine göre, bir süre Dubaide yaşayan Jos Leijdekkers, daha sonra Türkiyeye geçti. 

Türkiye makamları ise, Hollandalı zanlının Türkiyede olup olmadığını teyit etmedi.

Hollandalı zanlı, uyuşturucu ve kara para aklamanın yanı sıra, şiddet ve cinayetle de suçlanıyor. Yeraltı dünyası ile bağı olduğu belirtilen Fas kökenli Naima Jillal adlı kadının 2019 yılında ortadan kaybolmasından Leijdekkers sorumlu tutuluyor.

Polisin elde ettiği şifreli mesajlardan aktardığına göre, Jillalin Amsterdamda bir arabaya bindikten sonra 20 Ekim 2019da kaybolmasından büyük olasılıkla Jos Leijdekkers sorumlu.

Jos Leijdekkers, Rotterdam ve Anvers limanlarından büyük miktarlarda kokain ithalatına karışmakla suçlanıyor. Polisin elde ettiği şifreli mesajlara göre, uluslararası kokain ticaretinin önemli isimlerinden biri olan Leijdekkers, uyuşturucu kaynaklı on milyonlarca euro ve yüzlerce ton altının aklanmasına da karıştı.

Hollanda polisinden yapılan açıklamada, Leijdekkersın Hollandada sabit bir adresi yok. Bir süredir Hollandada yaşamadığına inanılıyor. Yakın zamana kadar Türkiyede yaşadığı sanılıyordu denildi.

Adalet ve İçişleri bakanlıklarından Hollanda polisinin açıklamasına ilişkin sorulara yanıt verilmediği kaydedildi.

Laheydeki diplomatik kaynaklar, Jos Leijdekkersin yakalanması için Hollanda ve Türkiye arasındaki ilişkilerin Avrupa Birliği (AB) Polis Teşkilatı (Europol) ve Uluslararası Polis Teşkilatı (İnterpol) üzerinden yürütüldüğünü söyledi.

Son güncelleme: 20:09 30.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı