• Turkhane Logo

İçişleri'nin 'reddettiği' Emin Şen, 'danışman' sıfatıyla bakanlığın internet sitesinde

İçişleri Bakanlığı, CHP'li Özel'in

16:28 12 Ocak 2023 Perşembe
İçişleri'nin 'reddettiği' Emin Şen, 'danışman' sıfatıyla bakanlığın internet sitesinde
İçişleri Bakanlığı, CHP'li Özel'in

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özelin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun danışmanı sıfatıyla yüzbinlerce dolarlık ihaleler aldığı ve 8 bin kişilik bir troll ordusunu yönettiğini söylediği Emin Şen hakkında bakanlıktan açıklama geldi. Ancak İçişleri Bakanlığı Şen devlet memuru olmayıp, bakan müşaviri görevi de bulunmamaktadır dese de, söz konusu ismin 2014ten beri bakanlığın internet sitesinde bakan danışmanı olarak görüldüğü ortaya çıktı.
Fakat Şenin ismi, İçişleri Bakanlığının sitesinde bakan danışmanı olarak görülüyor. Sitede arama yapıldığında, 03.03.2014 tarihli bir sonuç çıkıyor.

Söz konusu sayfada ise Şene ait kişisel bilgiler bulunuyor. Bakan danışmanı olarak görülen ve 1978 doğumlu olduğu belirtilen Şen hakkında şunlar deniyor:
Türkiyenin ilk yeni nesil iletişim çalışmalarını gerçekleştiren Emin Şen, önde gelen medya kuruluşlarında danışmanlık ve Yeni Medya eğitimleri verdi. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında da aktif rol alan Emin Şen Lisans işletme mezunu, evli ve iki çocuk babasıdır, ve Bakan Danışmanlığı görevini yürütmektedir.
SOYLUNUN AÇTIĞI SEMİNERDE EĞİTİM VERMİŞ
Emin Şen, İçişleri Bakanlığı tarafından 18-22 Aralık 2017de düzenlenen ve açılış konuşmasını Soylunun yaptığı seminerde, bakan danışmanı olarak Medya/Sosyal Medya Kullanımı eğitimi vermiş.


Aydın Valiliği tarafından 25 Haziran 2020de Facebooktan paylaşılan fotoğrafa düşülen notta da, Şenin İçişleri Bakanı Danışmanı sıfatıyla dönemin Aydın Valisi Hüseyin Aksoyu ziyaret ettiği belirtiliyor. 

Son güncelleme: 16:28 12.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı