• Turkhane Logo

İçişleri Bakanlığı, çığ faciasıyla ilgili soruşturma başlattı

Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ düşen bölgede ara verilen arama kurtarma çalışmalarına yeniden başlandı.

13:25 07 Şubat 2020 Cuma
İçişleri Bakanlığı, çığ faciasıyla ilgili soruşturma başlattı
Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ düşen bölgede ara verilen arama kurtarma çalışmalarına yeniden başlandı.



Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde çığın düştüğü Karabet Tüneli’ne 4 kilometre mesafedeki bölgede çığ altındaki bir itfaiye erini arama çalışmaları devam ediyor. Ekipler itfaiye eri Mehmetcan Taşdemir’in çığ altında kaldığını tahmin ediyor. İçişleri Bakanlığı, çığ felaketini araştırmak için 3 ‘Mülkiye Müfettişi’ görevlendirdiğini açıkladı.

Sabah saatlerinde çığ felaketinin yaşandığı bölgeye giden arama kurtarma ekipleri ekipleri, yaptıkları incelemenin ardından çalışmaya başlamaya karar verdi. Ekipler, bölgedeki etkisini sürdüren olumsuz hava koşullarına rağmen çığ altındaki itfaiye erinin bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.


Van-Bahçesaray yolu üzerinde güvenlik önlemi alan Görentaş Jandarma Karakolu ekipleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle sivil araçların bölgeye gitmesine izin vermedi. Yoğun kar ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü bölgede, vatandaşlar araçlarıyla güvenli bölgede bekletiliyor.

Çığ altında olduğu değerlendirilen Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görevli itfaiye eri Mehmetcan Taşdemir’e ulaşmak için AFAD ve jandarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

3 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

İçişleri Bakanlığı, çığ felaketini araştırmak için 3 ‘Mülkiye Müfettişi’ görevlendirdiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Van – Bahçesaray kara yolu Karabet geçidi mevkisinde 4 ve 5 Şubat tarihlerinde yaşanan 2 çığ hadisesini bütün yönleriyle araştırmak, soruşturmak üzere İçişleri Bakanlığınca 3 Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir.”

Salı günü yaşanan ve 5 kişinin hayatını kaybettiği, çarşamba günü de devam eden arama çalışmaları sırasında ikinci bir çığ felaketi yaşanmış, kurtarma ekibi çığ altında kalmıştı. Şimdiye kadar 41 kişi yaşamını yitirdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı AKP Van eski Milletvekili Gülşen Orhan da çığ altında kalmış, yaralı şekilde kurtarılmıştı. Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt ise çığ altında kalarak yaşamını yitirmişti.

Son güncelleme: 13:25 07.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı