• Turkhane Logo

İçişleri Bakanı Yerlikaya, halktan “muhbirlik” yapmasını istedi

21:25 11 Kasım 2023 Cumartesi
İçişleri Bakanı Yerlikaya, halktan “muhbirlik” yapmasını istedi





Göreve geldikten sonra organize suç örgütlerine yönelik çok sayıda operasyon düzenleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, halktan “muhbirlik yapmalarını” istedi. Adana’da konuşan Bakan Yerlikaya, “Gördüğünüz, hissettiğiniz, çete, organize suç örgütleri, uyuşturucu satıcılarıyla ilgili kimi görürseniz ihbar edin. Düzensiz göç ile mücadele ediyoruz. Hedefimiz organizatörler. Bunlarla ilgili lütfen bize bilgi verin, gereğini yapalım” açıklaması yaptı.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine karşı halktan “muhbirlik yapmalarını” istedi.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün Adana’da gerçekleştirilen “Türkiye’nin Huzuru” toplantısına katıldı. Toplantı sonrası konuşan Yerlikaya, Adanalılardan  uyuşturucu satıcıları ve organize suç örgütleriyle ilgili ihbarlarda bulunmasını istedi.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, daha sonra şunları söyledi: “Ben bugün Adana’da büyük bir heyecan gördüm. Uyuşturucuyla mücadelede rutin arz dediğimiz, yani günlük satıcıdan, torbacısından bunlarla mücadele noktasında büyük bir çalışma var. Biz zehir tacirlerinin nefesini kesmekte kararlıyız. Organize suç örgütlerinin tamamını enseleyip yargıya teslim etmekte kararlıyız. Biz kendimize özellikle organize suç örgütleriyle ilgili bir süre biçtik. Bizim biraz daha işimiz var. Bunların da hakkından geleceğiz. Bize yardımcı olun. Gördüğünüz, hissettiğiniz, çete, organize suç örgütleri, uyuşturucu satıcılarıyla ilgili kimi görürseniz ihbar edin. Düzensiz göç ile mücadele ediyoruz. Hedefimiz organizatörler. Bunlarla ilgili lütfen bize bilgi verin, gereğini yapalım. Bugüne kadar aldık, götürdük tutuklananlar oldu. Adli kontrol kararı veya dosyasında yeterince delil olmayıp da serbest bırakanlarla da ilgili hemşehrilerimden bir şey istiyorum. Biz bunları da bırakmış değiliz. Eğer tövbe edip bir daha bu suçu işlemiyorlarsa canımıza minnet ancak o huylarında devam ediyorlarsa, onları hiçbir zaman arkadaşlarımız bırakmış falan da değil. Göreceksiniz eğer o suçu işlemeye devam ediyorlarsa daha önce tutuklanan arkadaşlarının yanına onları göndermeye kararlıyız.”

Son güncelleme: 21:25 11.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı