• Turkhane Logo

“İçeride hasta bir eş, ağır engelli bir çocuk. Hayatımızı bize geri verin, çünkü çaldınız"

Hasta mahpus Lütfi Koç ve ailesinin dramı için dün akşam Twitter’da etiket açıldı. “Artık sesimizi duyun” diyen Züleyha Koç, “İçeride hasta bir eş, ağır engelli bir çocuk. Çok yoruldum. Hayatımızı bize geri verin, çünkü çaldınız.” dedi.

15:04 08 Ağustos 2021 Pazar
“İçeride hasta bir eş, ağır engelli bir çocuk. Hayatımızı bize geri verin, çünkü çaldınız
Hasta mahpus Lütfi Koç ve ailesinin dramı için dün akşam Twitter’da etiket açıldı. “Artık sesimizi duyun” diyen Züleyha Koç, “İçeride hasta bir eş, ağır engelli bir çocuk. Çok yoruldum. Hayatımızı bize geri verin, çünkü çaldınız.” dedi.


Biri yüzde yüz engelli iki çocuk annesi Züleyha Koç, hasta tutuklu eşi Lütfi Koç’un bir an önce tahliye edilmesini isteyerek “Artık çok yorulduk. Babamızı bize geri verin” dedi. Yaşadıklarını KHK TV’ye anlatan Züleyha Koç, iki yıl önce eşinin tutuklanmasıyla birlikte hayatlarının alt üst olduğunu söyledi:

“Çünkü yüzde yüz ağır engelli bir çocuğum var. 13 yaşında bir kızım var. Biz hayatı onunla paylaşmıştık. Şimdi perişan durumdayız. Kızım çocukluğunu yaşayamadan büyüdü. Oğlumun başından bir dakika ayrılamıyorum. Elimi tutmadan hiçbir şey yapmıyor. Kızımın çocukluğu, oğlumun tedavisi çalındı. Muhammed Yahya ayaklarından ameliyat olacaktı. Babamız olmadığı için yaptıramadık. Hastane süreci var, evde tedavi süreci var. Bunları tek başıma yapmam mümkün değil.”


“LÜTFEN ARTIK SESİMİZİ DUYUN”

Eşinin durumunun gittikçe ağırlaştığını da belirten Züleyha Koç, “Eşim orada hasta. O ayrı bir zorluk. Durumu gittikçe ağırlaştı. İki büklüm yaşadı. 30 kilo zayıfladı. Beynindeki kistler hala büyümekte. Halisülasyonlar görmeye başladı. Üçer, beşer dakika süren geçici felçler yaşıyor. Bunların kalıcı olmasından çok korkuyoruz. O orada çok zorluk yaşıyor. Biz burada çok zorluk yaşıyoruz. Yüzde yüz ağır engelli bir çocuk, orada hasta bir eş, kayınpederim kanser hatası, birbirlerini göremeyecekler korkusu, her şey o kadar etrafımızı o kadar  sarmış durumdaki açıkçası biz artık sağlıklı bile düşünemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yetkililere seslenen Züleyha Koç, “Eşim haksız ve hukuksuz yere tutuklu olması bizi çok incitiyor. Lütfen artık yetkiler bu sesi duyun. Çocuklarımın sesini duyun, eşimin sesini duyun, lütfen bizim sesimizi duyun. Babamızı artık bize geri verin. Çocuklarım olmasa hayatta tutunacak hiçbir dalım yok.” diye konuştu.


ÖZEL BİR YURTTA ÇALIŞIYORDU

Özel bir yurtta memur olarak çalıştığı için Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 2 Kasım 2018’de İzmir’de gözaltına alınan Lütfi Koç (46), o dönemde oğlu Muhammed Yahya’nın durumu göz önünde bulundurularak 2 gün sonra denetimli serbestlikle bırakıldı. 29 Nisan 2019’da görülen mahkemede tutuklanmasına karar verilen Koç, 9 Temmuz 2019’da çıkarıldığı mahkemede savunma yapamadan 8 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstinaf Mahkemesi tarafından bozulan bu karar 7 yıl 3 aya düşürüldü.

Dosyası Yargıtay tarafından onaylanan Lütfi Koç, hapse girdiğinden bu yana hastalıklarla mücadele ediyor. Önce kanserden şüphelenildi. Sonra kasık fıtığı oluştu. Daha sonra beyninde iki kist çıktı. Annesi ve teyzesi kanserden vefat eden, babası kolon kanseri tedavisi gören Lütfi Koç, kolonoskopi ve endoskopi için aylarca bekletildi. Doktorlar kasık fıtığından dolayı ameliyat olması gerektiğini ama beynindeki kistler nedeniyle bu ameliyatın çok tehlikeli olacağını, kalıcı felç geçirebileceğini söylüyor. 18 Aralık 2020’de İzmir Menemen’den Cezaevinden Afyon T1 Nolu Cezaevine sevk edilen Lütfi Koç, cezaevine girer girmez de darp edildi.

OĞLU ENGELLİ, KIZI KAS HASTASI

Lütfi Koç’un 6 yaşındaki oğlu Muhammed Yahya yüzde yüz ağır engelli. Epilepsi nöbetleri geçiriyor. Görmüyor, konuşamıyor, yürüyemiyor. Devamlı gergin ve güvende hissetmek için sürekli elinin tutulmasını istiyor. Uyku düzeni yok, bakıma muhtaç, devamlı birinin yanında olması gerekiyor. Züleyha-Lütfi Koç çiftinin, 12 yaşındaki kızında ise iki sene önce kas rahatsızlığı başladı ve Müsküler Distrofi (çocuklarda görülen kas erimesi) tanısı ile takibe alındı. Eğer kızı tedavi edilmezse yürüme fonksiyonlarını tamamen kaybedebileceği söylendi.

Son güncelleme: 15:04 08.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı