• Turkhane Logo

İbrahim Gökçek’in cenazesinde gözaltı: Cemevi girişleri kapatıldı

Dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için Gazi Cemevi’nde düzenlenen tören polis ablukasına alındı.

13:49 08 Mayıs 2020 Cuma
İbrahim Gökçek’in cenazesinde gözaltı: Cemevi girişleri kapatıldı
Dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için Gazi Cemevi’nde düzenlenen tören polis ablukasına alındı.



Ölüm orucunun 323. gününde eylemine son vererek tedavisine başlanan ancak dün hastanede hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için Gazi Cemevi’nde tören düzenleniyor.

Tören için Cemevi’ne gelen dört kişinin gözaltına alındığı iddia edildi. Gazi Mahallesi’nde polis helikopterleri havadan, panzerler ve polis araçları da yerden uygulama yapıyor. Cemevi’ne giren tüm sokakların kontrol altına alındığı öğrenildi.


Halkın Hukuk Bürosu, “Gazi Cemevi’nde bugün saat 10:00’da tören yapılarak, defnedilmek üzere Kayseri’ye yola çıkılacaktı. Ancak cemevinin etrafındaki sokak başları, yine cemevi sokağının başı ve sonu polislerce kapatılmış durumdadır. İbrahim’in sanatçı dostları, yakınları, sevenleri, dinleyicileri cemevine girmek istemekte ancak sokak başlarında bekletilerek girmeleri engellenmektedir. Gazinin tüm sokakları tören yapmak için Cemevine girmek isteyen halkla doludur” açıklamasında bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Halkın Hukuk Bürosu, “Gazi Cemevi’ne girişler polis tarafından kapatılmış durumda. Muratcan Oflu, Aydın Gavin ve adını öğrenemediğimiz iki kişinin daha gözaltına alındığının bilgisi verildi” denildi.

Şair Ataol Behramoğlu, İbrahim Gökçek’in cenaze törenine polis saldırısına tepki göstererek, “Helin Bölek’ten Mustafa Koçak’tan sonra onlar gibi Grup Yorum üyesi müzisyen İbrahim Gökçek’i de kaybettik. Şu anda gelen haberler polisin cenaze törenine bile izin vermediğini gösteriyor. Zulmün bile bir sınırı,.ahlâk ölçüsü olabilir. Günümüzde bu sınır çoktan aşıldı. Milletvekillerini, siyasetçileri, İbrahim Gökçek’in cenazesinde polis kuşatmasının kaldırılması için müdahaleye, harekete geçmeye çağırıyorum. Ayıptır, günahtır, insanlık suçudur bu yapılan. Nedir bu korku, bu panik, suçlulara özgü bu telaş!” dedi.

Gökçek için Gazi Cem Evi’nde tören düzenlenecek, ardından memleketi Kayseri’de toprağa verilmek üzere yola çıkacaktı.

  Cemevinin bir yerinden katil polisler Cemevinde olan kitleye gaz atmaya devam ediyor.
Katil polislere sesleniyoruz, istediğiniz kadar saldırın biz direnmekten vazgecmeyecegiz! İbrahimin vasiyetini yerine getirene kadar hicbir yere gitmiyoruz! #DirenGazi pic.twitter.com/n6HHvrFgii — Grup Yorum (@GrupYorum85) May 8, 2020
  #İbrahimGökçekin cenazesinin bulunduğu Cemevine saldırı başladı. pic.twitter.com/J7vOj24CPw — Nuriye Gülmen (@NuriyeGulmen) May 8, 2020
  #DirenGazi
Gazi Direniyor! pic.twitter.com/tCwsh3Ki7G — Grup Yorum (@GrupYorum85) May 8, 2020
 

Son güncelleme: 13:49 08.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı