• Turkhane Logo

İBB’de ‘550 terörist var’ diyen Soylu, ‘siyaset yapma özgürlüğünü’ kullanmış!

11:25 14 Ocak 2024 Pazar
İBB’de ‘550 terörist var’ diyen Soylu, ‘siyaset yapma özgürlüğünü’ kullanmış!





İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde “550 terörist var” diyerek birçok kişiyi itham altında bırakan ancak iddialarının yalan olduğu anlaşılan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, bu sözlerini mahkemede “siyaset yapma özgürlüğü” şeklinde savunduğu ortaya çıktı. ”İBB’de 550 terörist var” iddiasını herhangi bir somut delile ya da belgeye dayandıramayan Soylu, mahkemeye avukatı aracılığıyla verdiği ifadede “siyaset yapma özgürlüğünü” kullandığını söyledi.



Kirli bir dönemin İçişleri Bakanı AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) çalışan 550 kişiye ‘terör iltisaklı’ suçlaması yöneltmesinin ardından açılan davadaki ifade tutanağı ortaya çıktı. Tutanakta Soylu’lunun bu sözlerini “siyaset yapma özgürlüğü” ile savunduğu anlaşılırken, buna gösterilen tepkiler üzerine Soylu yeniden açıklama yapmak zorunda kaldı.



Sosyal medyada dolaşıma sokulan ifade tutanağında, Soylu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 550 kişinin ”terörle” bağlantılı olduklarına ilişkin iddiası hakkında “söylemlerinin siyaset yapma özgürlüğü çerçevesinde olduğu” beyan ediliyor. Soylu adına avukatı Uğur Kızılca’nın verdiği beyanda, “Müvekkilim İçişleri Bakanı’dır. Hazırlanan rapor doğrultusunda elindeki bilgileri siyaset yapma özgürlüğü ve düşünce ve kanaat açıklama özgürlüğü kapsamında açıklamıştır” denildiği görülüyor.




Automatisch generierte Beschreibung/>



Konuyu, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun gündeme getirdi. Torun, dava tutanaklarını ve ifadeleri sosyal medya hesabı olan X’te yayınladı. Süleyman Soylu’nun bakanlığı dönemindeki suçlayıcı sözlerini eleştiren Torun, şu açıklamayı yaptı: “‘İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 550 terörist var’ diyen eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ifadesinde ‘Elimde bir bilgi/belge yok. Ben bunları siyaset yapma ve ifade özgürlüğü kapsamında söyledim’ diyor. Halkına yalan söyleyen, terörle etkin mücadele etmek yerine terör söylemiyle muhalefeti hedef gösteren Soylu ve Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en büyük bekâ sorunudur.”



İddialarının herhangi bir belgeye dayanmadığı yönündeki tepkiler üzerine açıklama yapan Soylu, avukatının kendisi adına beyan verdiği ifade tutanağında İçişleri Bakanlığı raporlarının kaynak gösterildiğini söyledi. Tartışmalar üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Süleyman Soylu, sosyal medyanın ‘yalanların beşiği’ yapıldığını öne sürdü. Avukatının kendisi adına beyan verdiği ifade tutanağında İçişleri Bakanlığı raporlarının kaynak gösterildiğini belirtti.

Son güncelleme: 11:25 14.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı