• Turkhane Logo

Hüseyin Galip Küçüközyiğit bulundu: Kızını arayıp Sincan’da olduğunu söylediler

9 ay önce Ankara’da kaçırılan Başbakanlık çalışanı Hüseyin Galip Küçüközyiğit bulundu. Kızı Nursena Küçüközyiğit, babasının Sincan Cezaevinde olduğunun kendisine bildirildiğini açıkladı.

14:03 14 Eylül 2021 Salı
Hüseyin Galip Küçüközyiğit bulundu: Kızını arayıp Sincan’da olduğunu söylediler
9 ay önce Ankara’da kaçırılan Başbakanlık çalışanı Hüseyin Galip Küçüközyiğit bulundu. Kızı Nursena Küçüközyiğit, babasının Sincan Cezaevinde olduğunun kendisine bildirildiğini açıkladı.



 29 Aralık 2020’den beri haber alınmayan Başbakanlık eski raportörü KHK’lı Hüseyin Galip Küçüközyiğit’in Sincan Cezaevinde olduğu öğrenildi. Haberi kızı Nursena Küçüközyiğit Twitter hesabından duyurdu.

Nursena Küçüközyiğit “Dün akşam babamın cezaevinde olduğuna dair telefon aldım. Netleşmesi için bekledim biraz, artık duyurabilirim. Babam yaşıyor. :)” dedi.


Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya da dün akşamdan bu yana Hüseyin Galip’in bulunmasıyla ilgili Twitter’da yayılan “Güzel şey olacak, çok sevineceksiniz. Mutluluktan ağlayacaksınız, güzel haber var desem ilk aklınıza gelen ne?” tweetlerine tepki gösterdi.

Çetinkaya “Cılkını çıkardınız ya… Hüseyin Galip Küçüközyiğit bulundu. Sincan Cezaevinde. Avukatı görsün, çıksın bilgi verecekler. Esrarengiz olmayı ne çok seviyorsunuz. İnsanlar haber bekliyor” dedi.
  Dün akşam babamın cezaevinde olduğuna dair telefon aldım. Netleşmesi için bekledim biraz, artık duyurabilirim. Babam yaşıyor. :) — Nursena Küçüközyiğit (@NeredeBabam) September 14, 2021
NE OLMUŞTU?

Başbakanlık’ta hukuk müşaviri olarak görev yaparken ihraç edilen ve bir süre cezaevinde hapis yattıktan sonra tahliye edilen KHK’lı Hüseyin Galip Küçüközyiğit’ten 29 Aralık 2020’den beri haber alınamıyordu.

Hukuk müşaviri olan Galip Küçüközyiğit, 17/25 Aralık operasyonlarından sonra Başbakanlık’ta raportör olarak çalışmaya başladı. 15 Temmuz’un ardından ihraç edildi. Eşinden boşandı. Örgüt üyeliği suçlamasıyla 6 yıl 3 ay ceza aldı. Kararla birlikte istinaf süreci öncesi cezaevinden tahliye edildi.

KHK’lı Hüseyin Galip Özyiğit’tin 29 Aralık 2020 salı günü saat 15.30 ile 16.30 arasında Ankara Maltepe Camii’nin karşısındaki ofisinden 34 FNF28 plakalı Mazda 323 model aracıyla Gölbaşı’na doğru hareket ettiği tahmin edildi.

Nursena Küçüközyiğit, üç kişinin babasını takip ettiği güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı. Görüntülerin babasının çalıştığı ofisin bulunduğu apartmanın güvenlik kamerasından elde eden Nursena Küçüközyiğit bu görüntülerle ilgili işlem yapacak emniyet ya da savcılık görevlisi bulamadı.

Kocaeli Savcılığı kayıp başvurusunu kovuşturmaya gerek yoktur diye reddetti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan başvurularda da bir gelişme olmadı. Hakkında etkin bir soruşturma yürütülmeyen Küçüközyiğit için Uluslararası Af Örgütü 1 Şubat’ta acil eylem planı çağrısı yaptı. Af Örgütü ayrıca Küçüközyiğit’in bulunması için imza kampanyası başlattı.

Nursena Küçüközyiğit, babasının yaşam hakkı kapsamında tedbir kararı verilmesi talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Ancak AYM başvuruyu Nisan 2021’de reddetti. Alman medyasında da birçok kez haber olan babasının bulunması için  ‘Babam Nerede’ kullanıcı adıyla Twitter hesabı açan Nursena Küçüközyiğit 9 aydır yetkililerden yardım istiyordu.
  29 Aralıktan beri haber alamıyoruz, endişeliyim ve soruyorum: HüseyinGalip Nerede ? pic.twitter.com/ql19TdM6rJ — Nursena Küçüközyiğit (@NeredeBabam) January 3, 2021  

Son güncelleme: 14:03 14.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı