• Turkhane Logo

Hürriyet eski çalışanları: Sendikalı olduğumuz için işten atıldık

Hürriyet gazetesinin işten attığı 45 gazeteci, ‘Türkiye Gazeteciler Sendikası’na üye oldukları için işten atıldıklarını söyledi.

15:22 06 Kasım 2019 Çarşamba
Hürriyet eski çalışanları: Sendikalı olduğumuz için işten atıldık
Hürriyet gazetesinin işten attığı 45 gazeteci, ‘Türkiye Gazeteciler Sendikası’na üye oldukları için işten atıldıklarını söyledi.



Gazetenin ekonomi editörü Şebnem Turhan, “Haklarımızı almak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” dedi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş ise AKP iktidarının paçavraya çevirdiği ‘Anayasa’yı hatırlattı! Bugün Türkiye’de sadece sendikaya üye olduğu için tutuklu yüzden fazla gazeteci var!

Demirören Medya Grubu bünyesindeki Hürriyet gazetesinde ‘yönetim kurulunun işletimsel kararı’ denilerek işten çıkartılan Türkiye Gazeteciler Sendikası’na üye 45 kişi, sendikanın Şişli’deki binasında ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamaya işten çıkartılan gazeteciler dahil olmak üzere, sendika yöneticileri ve basın mensupları katıldı.


ANAYASA’YI HATIRLATTILAR!

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş, sendikal haklara saygı istediklerini belirterek, Anayasa’yı hatırlattı. Hiç kimsenin bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrılmaya zorlanamayacağını dile getiren Durmuş, hukuki sürecin başlatıldığını ve yarın itibariyle (7 Kasım) arabulucu görüşmelerine başlanacağını anlattı. “Üstelik arkadaşlarımız işten atıldıklarını, kendileri işlerinin başındayken evlerine gelen; annelerine, eşlerine, babalarına teslim edilen tebligatlarla öğrendiler. Askerdeki ve doğum iznindeki üyelerimizin dahi bu toplu çıkarmanın kapsamına alındı. Aralarından Genel Eğitim Sekreterimiz ve İstanbul Şube Başkanımızın da olduğu 45 kişinin tek ortak noktası TGS’ye üye olmalarıdır.” ifadelerini kullandı.

ÇOK GÜZEL BİR AŞAMAYA GELMİŞTİK!

Gazetenin ekonomi editörü Şebnem Turhan ise çalışma hayatı boyunca birçok ekonomik krize ve tasarruf tedbirine şahitlik ettiğini anlattı. Ardından şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında bir ekonomik kriz yaşadık. 2019’da enflasyon oranına yakın bir zam beklerken yönetim tek haneli bir zamla karşımıza çıktı. Tek başımıza mücadelemizin sonuç vermeyeceğini anlayarak, birlikte güçlüyüz diyerek sendikal çalışma yürütmeye başladık. Bu noktada çok güzel bir yere gelmiştik ki ekim ayının sonunda sendikal faaliyet yürütenler işten çıkartıldı. Haklarımızı almak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

Son güncelleme: 15:22 06.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı