• Turkhane Logo

Hulusi Akar: Bedeli neyse ödeyecekler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 104 emekli amiralin yayımladığı

09:13 07 Nisan 2021 Çarşamba
Hulusi Akar: Bedeli neyse ödeyecekler
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 104 emekli amiralin yayımladığı

Bakan Akar bir grup gazeteci ile Kara Havacılık Okulunda oluşturulan Model Üs Bölgesindeki Yerli ve Milli Teknoloji ile Güçlenen Mehmetçikin Yaşam Sergisi alanını gezdi ve soruları yanıtladı.

Milliyetin haberine göre Akar, Bu işe katılmayan 86 emekli amiral de var. Onlar girmiyor bu işe dedi. Emekli amirallerin açıklaması için Haddini aşan bir bildiri ifadesini kullanan Akar, Mekanizma nasıl oluştu, onu anlamaya çalışıyoruz. Bunun arkasında ne var? Başka şeyler olabilir, başkaları bundan örnek alabilir diye konuştu.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) imzalı açıklama için ise Kelimeleri özenle seçtik diyen Akar; bildirinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) moral ve motivasyonunu bozmak anlamına geldiğini, düşmanı sevindirmekten başka işe yaramadığını söyledi.
Bakan Akar, emekli askerlerin muvazzaflarla irtibatı konusundaki bir soruya ise Bunları savcılık inceliyor, istihbarat bakıyor. Biz de bakıyoruz. Kim nerelere gitmiş, kimlerle görüşmüş, bakılacak yanıtını verdi.
Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:
Yetkisi, sorumluluğu, görevi olmadan bu insanlar bir araya gelmişler. Mekanizmanın nasıl olduğunu savcılık ortaya çıkaracak. İlk metni kim hazırladı, nasıl dağıttı belirlenecek.
MSBden yapılan açıklamada, bildirinin demokrasiye zarar vermekten ve düşmanları sevindirmekten başka işe yaramayacağı belirtilmiş, yargının gereğini yapacağı vurgulanmıştı.

Son güncelleme: 09:13 07.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı