• Turkhane Logo

Hukuksuz tutuklamaya yeni gerekçe uyduruldu: ‘Dağılmayı önlemek için faaliyetlerde bulunmak’

14:25 04 Nisan 2024 Perşembe
Hukuksuz tutuklamaya yeni gerekçe uyduruldu: ‘Dağılmayı önlemek için faaliyetlerde bulunmak’





Eskişehir’de cemaate üye oldukları gerekçesiyle Erdoğan rejiminin soykırım operasyonları kapsamında gözaltına 4 kişi, ‘dağılmayı önlemek için faaliyetlerde bulunmak’ suçlamasıyla tutuklandı.



Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 4 kişiyi cemaatin il yapılanmasında yer aldığını iddiasıyla izlemeye aldı. Bir süre izlenen kişiler dün düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.



İddiaya göre, Bölge sorumlusu, il muhasebecisi, il muhasebe yardımcısı ile ATM (Arama Tarama Mesulü) sorumlusu olan kişiler sağlık kontrolünden geçirilip, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan 4 kişi ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Tutuklu ya da hükümlülerin ailelerine maddi destek sağlamakla suçlanan 4 kişi ayrıca ‘dağılmayı önlemek için faaliyetlerde bulunmak, yeni eleman temini için çalışmalar yürütmek, kaçak durumundaki kişilerin saklanmaları için ev ayarlamak ve işlem görmüş kişilerin yurt dışına kaçmalarına yardım etmekle’ de suçlandı.



DHA’da yer alan haberde  bu kişilerin ‘dağılmayı önlemek için’ suç olan hangi faaliyetlerde bulundukları, ‘yeni eleman temini için’ suç olan hangi çalışmaları yürüttükleri, işlem görmüş kişilerin yurt dışına kaçmalarına nasıl yardım ettiklerine dair bilgiye yer verilmedi.

Son güncelleme: 14:25 04.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı