• Turkhane Logo

‘Hukuk siyasetin köpeğidir’ diyen Perinçek’in kalemşörü ‘Türkiye’ye hukuk gelecek’ diye k

15:25 08 Şubat 2024 Perşembe
‘Hukuk siyasetin köpeğidir’ diyen Perinçek’in kalemşörü ‘Türkiye’ye hukuk gelecek’ diye k

‘Hukuk siyasetin köpeğidir‘ söylemini dilinden düşürmeyen AKP destekçisi Doğu Perinçek’in Aydınlık Gazetesi çalışanları tetikçilik yapmaya devam ediyor.



Gazetenin kalemşörlerinden  Kaan Arslan, AİHM’nin Türkiye’yi mahkum ettiği Yüksel Yalçınkaya kararını ‘uygulatmayacaklarını’ söyledi. Arslan, konuyla ilgili bir paylaşım yapan insan hakları hukukçusu Dr. Gökhan Güneş’in paylaşımına şu ifadelerle cevap verdi: “Sizi Silivri’ye tıkmaya başladığımızdan beri ülke normalleşmeye başladı. AİHM’nin terör örgütünü destekleyen kararını uygulatmayacağız!”



Avukat Lale Demirkaya ise söz konusu paylaşımı alıntlayarak, “Suç duyurusunda bulunuyorum…” ifadelerini kullandı…






AKP rejim yargısının mahkum edildiği Yalçınkaya kararı, Hizmet Hareketi’ne mensup olmakla suçladığı insanlara ‘soykırım’ uyguladığını tescilliyordu.  AİHM, söz konusu kararında ‘suç uydurulduğunu’, insanların ‘suç olmayan’ eylemleri nedeniyle mahkum edildiğini kayda geçti.




Türkiye’deki hukuksuzluklar Avrupa’nın da gündeminde… Özellikle Hizmet Hareketi’ne yönelik uygulanan soykırım hukukuna dair AİHM’den ihlal kararları Türkiye’de hem rejimi hem de rejimin payandalarını ciddi manada rahatsızz ediyor.



AKPM’den ‘hukuku uygulayın’ çağrısı



Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nden (AKPM) 24 milletvekili, geçtiğimiz günlerde Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne bu konuyla ilgili önmli bir çağrıda bulunmuştu. Vekillerin yayınladığı ortak deklarasyonda, Hizmet Hareketi’ne yönelik yargılamalar “insanlık suçu” olarak nitelendirildi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Osman Kavala, Selahattin Demirtaş ve Yüksel Yalçınkaya kararlarının uygulanması için harekete geçmeye davet edildi.



Ancak ‘hukuka uyulması’ çağrısı rejmin aparatlarından Aydınlık grubunu da tedirgin etti. Gazete konuyla ilgili Kaan Arslan’ın yazdığı haberinde, “Batı’nın FETÖ’yü aklamak için Türkiye’ye yönelik baskıları devam ediyor. Aralarında DEM Partili iki ismin de bulunduğu Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nden 24 milletvekili, Bakanlar Komitesi’ne, AİHM’nin FETÖ’yü aklayan ‘Yalçınkaya kararı’nın uygulanması için çağrı yaptı.” ifadelerini kullandı.



Hukuk gelecek diye ödleri kopuyor!



İnsan hakları hukukçusu Dr. Gökhan Güneş de işte bu haberi alıntılayarak bir paylaşım yaptı. Şunları yazdı: “Ülkenin normalleşmesini istemedikleri gibi hukukun gelmesinden ödleri kopuyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar Yalçınkaya kararı uygulanacak. Bizlerde kararın uygulanması için gerekli tüm girişimlerde bulunacağız. Yeri gelmişken, yaptığınız haber gibi sizi üzecek bir başka gelişmeyi daha söyleyeyim; bir kaç gün içinde Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesine Yalçınkaya kararıyla ilgili ikinci bildirimde bulunacağız. Yani sizi üzmeye devam edeceğiz!”



Haberin altında imzası bulunan Kaan Arslan da işte bu paylaşımı alıntılayarak şunları yazdı: “Sizi Silivri’ye tıkmaya başladığımızdan beri ülke normalleşmeye başladı. AİHM’nin terör örgütünü destekleyen kararını uygulatmayacağız!”

Son güncelleme: 15:25 08.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı