• Turkhane Logo

Hukuk profesörü Murat Şen, olmayan delilden 50 aydır cezaevinde

Ankara’da nöbetten çıktıktan sonra evine giderken meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden doktor Rümeysa Berin Şen’in babası hukuk profesörü Murat Şen, aldığı 12 yıllık ceza sonrası 50 aydır cezaevinde.

14:40 28 Mart 2022 Pazartesi
Hukuk profesörü Murat Şen, olmayan delilden 50 aydır cezaevinde
Ankara’da nöbetten çıktıktan sonra evine giderken meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden doktor Rümeysa Berin Şen’in babası hukuk profesörü Murat Şen, aldığı 12 yıllık ceza sonrası 50 aydır cezaevinde.


Şen’in avukatı, milletvekili Gergerlioğlu’na gönderdiği mektupta müvekkilinin ‘olmayan delilden ceza aldığını’ söyledi.

Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla yürütülen soruşturmalar kapsamında Bylock kullandığı iddiasıyla 12 yıl hapis cezasına çarptırılan KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanı Prof. Murat Şen’in avukatı, müvekkiline tamamen hukuksuz bir kararla ceza verildiğini söyledi.


“BİR HUKUK PROFESÖRÜNE NELER YAPILIYOR”

HDP Kocaeli milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu‘na başvuran avukat, “Müvekkilim Murat Şen, Bylock ile görüştü diye 12 yıl ceza yedi. Fakat görüştüğünü söyleyen kişinin ID’si benim müvekkilimin telefonunda yok. Böyle bir görüşme yok. Birisine belli ki işkence altında böyle bir itirafçı durumuna getirildi isim verdirilmiş. Teknik raporları sunuyoruz, müvekkilimin telefonunda bu şahıs ile ilgili ID yok! Herhangi suç unsuru görüşme de yok. Böylesi olmayan delillerden 12 yıl ceza aldı, gerçekten bu ciddi derecede yaralamaktadır. Sizlerden ricamız, yargılama sürecindeki maruz kaldığımız bu hukuksuzlukları gündeme getirin” dedi.

Murat Şen’in, Ankara’da nöbetten çıktıktan sonra evine giderken meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden doktor Rümeysa Berin Şen‘in babası olduğunu hatırlatan Gergerlioğlu, “Geçtiğimiz aylarda nöbet sonrası vefat eden Dr. Rümeysa Berin Şen’in babası Prof. Dr. Murat Şen ve hukuk profesörü, hukukçuya bu yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

Üç çocuk babası olan Murat Şen’in tıp fakültesinden yeni mezun olan kızı Rümeysa Berin Şen (25), 23 Ekim 2021’de öğlen saatlerinde nöbetten çıktıktan sonra evine giderken kendi aracıyla geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Murat Şen, Zonguldak’ta toprağa verilen kızının cenazesine kelepçeli getirildi.

BAŞARILARLA DOLU BİR AKADEMİK HAYATI VARDI

8 Şubat 2018’den bu yana Kayseri Bünyan Cezaevinde tutuklu olan Prof. Dr. Murat Şen’in (54) başarılarla dolu bir akademik hayatı bulunuyor. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Şen, başta Melikşah ve Erciyes üniversiteleri olmak üzere değişik üniversitelerde iş hukuku, sosyal güvenlik hukuku ve diğer hukuk alanlarında lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri verdi. Bu alanlarda 8 kitap yazdı, 70’den fazla bilimsel makalesi yayınlandı. Ulusal ve uluslararası konferanslarda 60’ın üzerinde bildiri sundu.

Türkiye’nin hukuk, ekonomi ve siyasal bilimler alanında 2002 yılında yayına başlayan ilk aylık internet dergisi e-akademiyi kuran Şen, birçok dergiye danışman ve yayın kurullarında görev yaptı, gazete ve dergilerde makaleleri yayınlandı.

2011 yılında profesör olan Murat Şen, 2015 yılında dünyada hukuk alanındaki önde gelen prestijli kurumlardan biri olan Uluslararası Karşılaştırmalı Hukuk Akademisi üyeliğine seçildi. 2016 yılına kadar Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin dekanı olarak görev yapan Murat Şen, bir hukuk profesörü olarak delilsiz ‘suç’larla 50 aydır hapiste tutuluyor.


Prof. Dr. Murat Şen 8 Şubat 2018’de tutuklanıp hapse gönderildi.
 

Son güncelleme: 14:40 28.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı