• Turkhane Logo

Hollanda Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, Rutte’nin koltuğuna aday

20:25 12 Temmuz 2023 Çarşamba
Hollanda Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz,  Rutte’nin koltuğuna aday





Hollanda Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, Başbakan Mark Rutte’nin yerine geçmek için VVD liderliğine aday olduğunu açıkladı. Yeşilgöz, ülkeyi daha güçlü ve dirençli hale getirmek ve daha güvenli, refah bir gelecek için çalışmak istediğini söyledi. Eğer parti yönetimi adaylığını desteklerse kasım seçimlerini kazanması durumunda Hollanda Başbakanı olabilecek.



KaranlıktakiAydınlık’ün haberine göre, Geçtiğimiz hafta kabinenin düşmesine sebep olan göç politikası reformu müzakerelerine öncülük eden Dilan Yeşilgöz’ün adı Liberal Parti (VVD) içinde liderlik yönünde öne çıkıyor.



Geçtiğimiz Cuma günü, mültecilerin aile birleşimi konusundaki tartışmalar sebebiyle koalisyon hükümeti dağılmıştı. Adalet Bakanı Yeşilgöz, görüşmelerde çözüm için kararlı bir tutum sergiledi. Ancak çabası yeterli olmadı ve Rutte kabinesi düştü.



1977 yılında Ankara’da doğan Yeşilgöz, yedi yaşındayken annesi ve kız kardeşiyle birlikte bir tekneyle Yunanistan’ın Kos adasına kaçmak zorunda kaldı. Hollanda’ya iltica eden insan hakları aktivisti ve sendikacı babası Yücel Yesilgöz ile bu ülkede yeni hayat kurdu.



Amersfoort’ta büyüyen Yeşilgöz, Amsterdam’da Vrij Üniversitede sosyo-kültürel bilimler okudu ve belediye başkanı Eberhard van der Laan’ın yanında çalıştı. 2014 yılında VVD için başkentte meclis üyesi oldu. Kurulan son Rutte hükümetinde Adalet Bakanlığı görevini üstlendi.

Son güncelleme: 20:25 12.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı