• Turkhane Logo

"Hocalardan kurtulmak için Volkan Bayar kullanıldı!"

Osmangazi Üniversitesi’nde saldırıdan yara almadan kurtulan Doç. Dr. Ayşe Aypay'dan önemli iddia...

13:30 06 Nisan 2018 Cuma
Osmangazi Üniversitesi’nde saldırıdan yara almadan kurtulan Doç. Dr. Ayşe Aypay'dan önemli iddia...

Silahlı saldırı sonucu dört kişinin hayatını kaybettiği Osmangazi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Ayşe Aypay üniversitenin, saldırgan Volkan Bayar’ı kullanarak hocalardan ‘kurtulmak’ istediğini öne sürdü.

Araştırma görevlisi Volkan Bayar, dün eğitim fakültesinde dekan yardımcısı Mikail Yalçın, fakülte sekreteri Fatih Özmutlu, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Çağlak ve okutman Yasir Armağan’ı öldürmüştü.

Bayar’ın birçok kişi hakkında ‘F..Ö’cü diyerek ihbarda bulunduğu, kendisi hakkında daha sonra şikayet üzerine soruşturma başlatıldığı ortaya çıkmıştı.


Aypay, saldırıdan sonra yaptığı ilk açıklamada, Bayar’ı defalarca şikayet ettiklerini ancak işlem yapılmadığını belirterek, “Gerçek anlamda vatan haini, tescilli bir F..’cüydü” demişti.

‘Rektörlük, en başından beri koruma altına aldı’

RS FM’den Yavuz Oğhan’a konuşan Aypay, üniversite yönetiminin Bayar’ın iftiralarına itibar ettiğini savundu.

Aypay, “Rektörlük, onun iftira dilekçelerine itibar ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık işlem başlattı. Benim eşim yargılandı, beş buçuk ay hapis yattı. Bu iftiranın yüzünden eşimin kalbinde dört damarı tıkandı. Kalp krizi geçirdi” dedi.

Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen’in “Hakkında soruşturma başlatmıştık” sözlerinin yalan olduğunu söyleyen Aypay, şunları söyledi: “Biz Volkan Bayar’ın devletin kurumlarını aldattığını, F..’yle mücadeleyi kişisel husumetlerine alet ettiğini her yere anlattık. Rektörlük, en başından beri Volkan Bayar’ı ciddi bir koruma altına aldı. Hakkında soruşturma açtıklarını söylüyorlar. Kesinlikle doğru değil. Biz her yere dilekçeyle başvurduk. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Konuk, Volkan Bayar hakkında verdiğimiz dilekçelerin taratılmaması için talimat göndermişti.”

Son güncelleme: 13:30 06.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı