• Turkhane Logo

HKP'den Erdoğan hakkında suç duyurusu: Türkiye'ye ait adaların işgalini kabul etti

HKP avukatları Erdoğan’ın “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” suçunu işlediğini belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

19:41 11 Eylül 2022 Pazar
HKP'den Erdoğan hakkında suç duyurusu: Türkiye'ye ait adaların işgalini kabul etti
HKP avukatları Erdoğan’ın “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” suçunu işlediğini belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yunanistan’a tek cümlemiz var; İzmir’i unutma. Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz sözlerine yönelik suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Eylül tarihinde Samsun Teknofestte, “Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur ağır! Yunanistan’a tek cümlemiz var: İzmir’i unutma. Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerini kullanmıştı. 


HKP; Erdoğan’ın, “Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz” sözünün Türkiye’ye ait adaların işgalinin itirafı olarak değerlendirdi. HKP avukatları Erdoğan’ın “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” suçunu işlediğini belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Artı Gerçekte yer alan habere göre; suç duyurusuna ilişkin olarak HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak, şu açıklamayı yaptı: 

“Değerli halkımız; Yunanistan 2004’ten bu yana Ege’de 20 adamızı ve iki kayalığımızı işgal etmektedir. AKP iktidarı ve Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, askeri ve siyasi tüm yetkililer bu işgale seyirci kalmıştır. Yunanistan, Türkiye Devleti’nin bu edilgenlikleri sayesinde işgallerini de ilhaka dönüştürmüştür. Geçtiğimiz günlerde Tayyip Erdoğan, Samsun’da yaptığı konuşmada; sözde Yunanistan’a rest çekti ama aslında bu rest çekmesi, bozguna zafer havası çalmaktan, kendi yandaşlarını seçim arifesinde tahkim etmek amacından başka bir şey değildir.

Bu söylem, mevcut işgali kabullenen bir söylemdir

Örneğin Tayyip Erdoğan diyor ki, ‘Yunanistan tarihi hatırlasın, İzmir’i unutmasın. Çok daha fazla ileri giderlerse bunun bedeli ağır olur’ diyor. Yani, ‘Artık işgal ettiğiniz adalar yeter, daha fazlasını işgal ederseniz bunun bedelini ödetiriz’ diyor. Dolayısıyla burada ne devlet ciddiyeti var, ne devlet adamı olmanın vermiş olduğu sorumlulukla hareket eden bir insan var karşımızda. Bu söylem aslında mevcut işgali kabullenen bir söylemdir. Yani 18 yıldır Ege’deki adalarımızın işgal edilmesini sineye çeken bir söylemdir. Eğer fazlasını yaparsanız da davranacağız şeklinde ifade tam da bunun karşılığıdır.

Bu işgal ve ilhaka seyirci kalanlar hakkında da mücadelemiz devam edecek

Erdoğan’ın ve AKP iktidarının şimdiye kadarki bütün suçları karşısında Halkın Kurtuluş Partisi olarak en etkin mücadeleyi verdik. Ege adalarındaki işgalle ilgili de mücadelelerimizi yürüttük. Başta Tayyip Erdoğan olmak üzere, askeri ve siyasi tüm yetkililer hakkında, özellikle Türk Ceza Kanunu’nun 302’nci maddesinde tanımlanan, ‘Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik fiiller’ kapsamında suç işlemişlerdir. Geçmişte yaptığımız suç duyurularımıza ek olarak bugün itibarıyla tekrar aynı ceza maddesi kapsamında Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu işgal ve ilhaka seyirci kalanlar hakkında da mücadelemiz devam edecektir.” 

Son güncelleme: 19:41 11.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı