• Turkhane Logo

Hizmet Hareketi mensupları asla şiddete ve hukuk dışı yollara başvurmayacak

AKP'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Hizmet Hareketi gönüllülerine yönelik "darbe yapacaklar" iddiasına Fethullah Gülen Hocaefendinin avukatlarından açıklama geldi.

10:38 13 Haziran 2018 Çarşamba
Hizmet Hareketi mensupları asla şiddete ve hukuk dışı yollara başvurmayacak
AKP'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Hizmet Hareketi gönüllülerine yönelik "darbe yapacaklar" iddiasına Fethullah Gülen Hocaefendinin avukatlarından açıklama geldi.

Fethullah Gülen Hocaefendinin avukatları yeni darbe söylentisine karşı yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. 

Gülen Hareketi mensuplarının asla şiddete ve hukuk dışı yollara başvurmayacağı belirtildi. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

Bazı siyasiler tarafından darbe ve suikast planlarından bahisle, Hizmet Hareketine yeni bir iftira kampanyası başlatılmıştır. 200 binin üzerinde soruşturmanın açıldığı, 50 binin üzerinde de insanın tutuklandığı bir ortamda, Bank Asyaya para yatırmak, Hizmet Hareketiyle anılan bir sendikaya üye olmak, Kimse Yok Muya bağışta bulunmak, çocuğun Hizmet Hareketi ile anılan okullara göndermek gibi Anayasal çerçeve dışında mütalaa edilemeyecek fillere dayanarak suç icat edildiği bir dönemde, darbe yahut suikast planı gibi yöneltilmesi, açık ve net bir şekilde iftiradır.


Avukatlar, “Bunun en önemli delili ise 5 yıla yakın hukuk dışı olmanın ötesinde akla, ahlaka, vicdana ve insafa sığmayacak şekilde yapılan saldırılara ve insan hakları ihlallerinin karşılığında tek bir mukabelede bulunulmaması gösterilebilir.” ifadesini kullandı.

Avukatlar, “200 binin üzerinde soruşturmanın açıldığı, 50 binin üzerinde insanın tutuklandığı bir ortamda, Bank Asya’ya para yatırmak, hareket ilişkilendirilmiş sendika üyesi olmak, Kimse Yok mu derneğine bağışta bulunmak, çocuklarını Hizmet Hareketi ile anılan okullara göndermek gibi Anayasal çerçevenin dışında mütalaa edilmeyecek fiillere dayanarak ‘suç’ icat edildiği bir dönemde, darbe yahut plan gibi suçlamalar yöneltilmesi, açık ve net bir şekilde iftiradır.” dedi.

Açıklamada “Bu iftarının bir parti başkanı tarafından, bir mafya lideri ziyareti sonrasında yapılmış olması da ayrıca dikkat çekici ve şüphe uyarıcıdır.” vurgusu yapıldı.

Bahçeli ve Soylu seçime yakın bu iddialarla ortaya çıkmıştı

Geçtiğimiz günlerde MHP Lideri Devlet Bahçeli, ‘F…’nün yeniden darbe girişim yapabileceğinin konuşulduğu iddiasına yer verip,  “Bu kez hiçbir suçlu sağ kalmayacaktır.” tehdidinde bulunmuştu.

Seçime yakın bu iddiaları ortaya atan bir diğer isim de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmuştu.  Soylu, “Yeni bir darbe, yeni suikast planları var. Ama buna güçleri yok. Özellikle Balkanlar’da çok güçlüler. Özellikle dışarıda da lojistik ayağını çözmeye çalışıyoruz. Avrupa’nın bir kısmında bunları içselleştirmiş durumda. Darbe de dahil bütün bunları kendi içlerinde değerlendiriyorlar. Her hafta terör örgütü lideri subliminal mesajlarla kendi örgünü ayağa tutmak için mesajlar veriyor.” iddiasına yer vermişti.

Gülen’in avukatlarının açıklaması ise şöyle;

  Hizmet Hareketi mensupları, ne yapılırsa yapılsın kötülüğe kötülükle karşılık vermeyecek, asla şiddete ve hukuk dışı yöntemlere yönelmeyecektir. pic.twitter.com/SycNQbeMQF — F Gülen Avukatları (@fgulenav) 12 Haziran 2018



Son güncelleme: 10:38 13.06.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı