• Turkhane Logo

Hilal Kaplan HaberTürk yayınından kovuldu: Gazetecilik değil, itibar suikasti

Habertürk canlı yayınında Hilal Kaplan ile Habertürk sunucusu Hülya Hökenek ve İsmail Saymaz arasında kavga çıktı. Suçlamaların adeta havada uçuştuğu programda Hökenek, “İtibar suikasti yapıyorsunuz” diyerek Kaplan’ı yayından aldı.

12:45 30 Ocak 2021 Cumartesi
Hilal Kaplan HaberTürk yayınından kovuldu: Gazetecilik değil, itibar suikasti
Habertürk canlı yayınında Hilal Kaplan ile Habertürk sunucusu Hülya Hökenek ve İsmail Saymaz arasında kavga çıktı. Suçlamaların adeta havada uçuştuğu programda Hökenek, “İtibar suikasti yapıyorsunuz” diyerek Kaplan’ı yayından aldı.



Hilal Kaplan’ın Habertürk canlı yayınında sunucu Hülya Hökenek ve konuk gazeteci İsmail Saymaz’a yönelik suçlamaları büyük tartışmaya sebep oldu. Program sunucusu Hökenek “İtibar suikasti yapıyorsunuz” diyerek Kaplan’ı yayından aldı.  Saymaz ise “Hilal Kaplan çözüm sürecinde poşu bağlayıp, süreç bitince asker postalı giymiş bir kadın” diyerek tepki gösterdi.

“CEVAP HAKKI” DİYEREK BAĞLANDI SUÇLAMA YAĞDIRDI


Hilal Kaplan, kendisine cevap hakkı doğduğunu söyleyerek canlı yayına bağlandı. Yayında ilk önce Hülya Hökenek’i hedef alan Kaplan “Bakın insanlara bazı şeylerde insanların ismini anmadan önce, önce kendinize bir bakacaksınız. Hülya Hökenek, siz, Öcalan’la Beyrut’ta Fatih Altaylı’yı röportaj yapmaya götüren kişisiniz. Sanıyorum Fatih Altaylı’yla bağlantınız nedeniyle de şu an Habertürk’tesiniz” dedi.
  Hilal Kaplan, HaberTürkte katıldığı canlı yayında kanal yönetimi için FETÖ ile ilişkili imasında bulundu. Bunun üzerine Hülya Hökenek tarafından yayından alındı. Hökenek, Kaplana Gazetecilik değil, itibar suikasti yapıyorsunuz dedi. pic.twitter.com/SDl9YH899e — Altan Sancar (@altansancarr) January 29, 2021
Ardından Saymaz’a suçlamalar yönelten Kaplan “İsmail Saymaz’ın F... konusunda, PKK konusunda, hatta kapatılan PKK kanalında söylediği sözleri var. Mesela hendek terörüyle devlet mücadele ederken sadece devleti suçlayan ve şöyle diyen, ‘Türkler ile Kürtlerin arasına devlet çukur açmıştır’ diyen sözleri var. Ya da biz kelle koltukta F... ile 17-25 Aralık sonrası mücadele ederken mesela 2015’te “Cemaatin bankasına el koy, cemaat yasal hakkını kullanıp yargıda itiraz edince kaos çıkarıyor de” gibi böyle tweetleri var; “Ekrem Dumanlı’nın silahlı örgüt kurmak ve yönetmek iddiasıyla suçlanmasının itibar edilecek bir yanı yok. Samanyolu grubunun uydudan çıkarılması anti-demokratik, Kanaltürk kanalına yapılan müdahale Ortaçağ zorbalığıdır, halkın haber alma hakkının katlidir, utanç verici.” Bylock meselesinde biliyorsunuz, Amerika’ya gitti, ne idüğü belirsiz F...’cüyle görüştü, Bylock’u aklama çalışmaları var. Daha sayabilirim, çoğaltabilirim” ifadelerini kullandı.

HABERTÜRK YÖNETİMİNE SUÇLAMA

Son olarak Habertürk yönetimine ve sahibine suçlamalar yönelten Kaplan, “Habertürk, Zaman gazetesinden sonra en çok CV’sinde, gazetesinde F...’cü olduğu gerekçesiyle tutuklanan ‘gazeteci’ olan yayındır. Aynı zamanda kanalın sahibinin ‘Hocaefendiyi kırmayalım’ şeklinde söylediği sözleri hatırlatırım. Habertürk’ün Ankara Temsilcisi Erdal Şen, Adil Öksüz’ü evinde saklayıp ona yardımcı olan birisidir. … İtibar suikastı değil ki” ifadelerini kullandı.

“YAPTIĞINIZ GAZETECİLİK DEĞİL İTİBAR SUİKASTI”

Kaplan suçlamalarına devam ederken Hökenek sık sık araya girmeye çalıştı. Ardından da “Yaptığınız gazetecilik değil, itibar suikastı. Kişileri ve kurumu hedef alarak itibar suikastı yapıyorsunuz. Hilal Hanım, siz cevap hakkı sınırlarını aştınız. Size çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Sonra da Kaplan yayından alındı.

“ÇÖZÜM SÜRECİNDE POŞU BAĞLADI, ARDINDAN ASKER POSTALI GİYDİ”

Gazeteci İsmail Saymaz da Kaplan’a tepki göstererek “Hilal Kaplan çözüm sürecinde poşu bağlayıp, süreç bitince asker postalı giymiş bir kadın. Hilal Kaplan, Taraf gazetesinin tetikçisidir. Ben bu stüdyolarda cemaatçilerin yüzüne konuşurken gıkını çıkaramıyordu. Ben İlhan Cihaner’i, Hanefi Avcı’yı yazdığımda cemaatin bulunduğu gazeteden bana ateş ediyordu. Hilal Kaplan kim olabilir? Kaplan, Fethullah Gülen için şiir yazmış bir kadın. Şimdi utanmadan o geçmişini sileceğini zannediyor. PKK’yla ilgili övgü dolu tweet’leri Twitter’da cirit atıyor” dedi.
 

Son güncelleme: 12:45 30.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı