• Turkhane Logo

Hilal Kaplan, ABD’yle ilgili yazısı için ‘engelleme’ kararı aldırdı!

18:25 27 Ekim 2023 Cuma
Hilal Kaplan, ABD’yle ilgili yazısı için ‘engelleme’ kararı aldırdı!





TRT Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kaplan, hakkındaki içeriklere erişim engeli kararı aldırdı. Kaplan’ın engellettiği yazılar arasında kendisinin kaleme aldığı bir yazı da var. Kaplan adı geçen tüm haberlere sık sık erişim engeli talebi aldırılmasıyla da biliniyor. Daha önce sadece 14 Nisan-15 Haziran 2023 tarihleri arasında toplam 396 içeriğe erişimi engellettiği ortaya çıkmıştı.



İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah yazarı ve TRT Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kaplan’ın başvurusuyla yine hakkındaki haberlere erişim engeli kararı alındı. Kaplan, Sabah’ta yazdığı “ABD’nin köpekleri” başlıklı yazının, yeni eşinin yaptığı açıklamanın ve TRT Yönetim Kurulu’na atandıktan sonra MHP’nin gösterdiği tepkinin yer aldığı haberlere karşı erişim engeli talebinde bulundu. İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı karar sonucu soL’un girdiği bu üç habere erişim yasağı geldi.



Hilal Kaplan, 1 Aralık 2017 tarihli Sabah Gazetesi’nde yazdığı “ABD’nin Köpekleri” başlıklı yazısında, ABD’yi hedef almış ve “ABD’nin şimdiye dek bizimle kurduğu diyalog böyle. Bu zorbalığı meşru bulan, tanıyan, ona boyun eğen ve onu yayanlar şerefsizdir, satılmıştır, soysuz köpektir. Havlayın şimdi!” ifadelerini kullanmıştı.



Engelleme kararı alınan bir diğer haber, Hilal Kaplan’la evlenen Tevfik Emre Sarı’nın hakkındaki iddialara yanıt vermesiyle ilgili. Hakkındaki Gülen Cemaati iddialarına yanıt vermiş ve bir açıklama yapmıştı. Kaplan, bu içeriğin de kaldırılmasını talep etti.



Son olarak da TRT Yönetim Kurulu’na atanan Kaplan’a daha önce Devlet Bahçeli tarafından “itirafçı” demesi hatırlatılan ve atamanın MHP tarafından nasıl karşılanacağına dikkat çeken “TRT’ye atanan Hilal Kaplan için Bahçeli ‘iftiracı’ demişti” başlıklı habere erişim engeli talebinde bulunuldu.

Son güncelleme: 18:25 27.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı