• Turkhane Logo

Hiçbir kömür ısıtamaz babası madende ölen çocuğun yüreğini

Soma faciasını 5. yılında hayatını kaybeden madenciler sosyal medyada birbirinden duygusal paylaşımlarla anıldı. Verilen mesajlarda hüzünün yanında hayatını kaybedenler için adalet umudu da vardı.

16:13 13 Mayıs 2019 Pazartesi
Hiçbir kömür ısıtamaz babası madende ölen çocuğun yüreğini
Soma faciasını 5. yılında hayatını kaybeden madenciler sosyal medyada birbirinden duygusal paylaşımlarla anıldı. Verilen mesajlarda hüzünün yanında hayatını kaybedenler için adalet umudu da vardı.



Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür madeninde 5 yıl önce meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden 301 madenci unutulmadı. Siyaset, sanat ve spor dünyasının tanınmış isimleri ve taraftar grupları sosyal medyadan paylaştıkları mesajlarla hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmet ve saygıyla andı, sorumluların hesap vermesi için adalet beklentilerini yineledi.





KAMU VİCDANI RAHAT DEĞİL

CHP’li Muharrem İnce adalet beklentisine vurgu yaptı. İnce, “301 madencimizin hayatını kaybettiği Soma faciasının üzerinden 5 yıl geçti. Her yıl binlerce insanımızı iş cinayetlerine kurban veriyoruz. Suçluların cezalandırılması konusunda kamuoyu vicdanı rahat değil, ailelerin adalet arayışı devam ediyor. Unutmadık, unutturmayacağız.” ifadelerini kullandı.

BU RUH BİZDEN HESAP SORAR

“Somalı mazlumların hakkı verilmedikçe bu ruh bizden hesap sorar” diyen Yenişafak yazarı Yusuf Kaplan da adalet bekleyenlerden. Kaplan mesajında “Abi! Mahmut çıkmadı, Mahmut çıkamadı! Beni bırakın, bekarım, ona alın abi. Onun karısı hamile. Soma’da canlarımız gitti; ama #Soma bu toplumu ayakta tutan ruhun ne olduğunu gösterdi. Somalı mazlumların hakkı verilmedikçe bu ruh bizden hesap sorar!” dedi

UNUTMAK MÜMKÜN DEĞİL

Sarkıcı Metin Şentürk de duygusal bir görselle paylaşımda bulundu. Şentürk mesajında: “Unutmak mümkün değil. Kaybettiğimiz tüm madenci dostları rahmetle anıyorum.” dedi.

KÖMÜR YAKABİLİRMİŞ MİLYONLARCA CİĞERİ

Futbol kulüpleri de resmi hesaplardan facianın yıl dönümünde hayatını kaybedenleri andı. En duygusal paylaşımlar ise taraftar gruplarından geldi. En anlamlı paylaşımlardan biri Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’dan geldi. Duygusal bir paylaşım yapan Çarşı ‘O kadar çok kazdılar ki cennete düştüler’ yazılı görselini şu notla paylaştı: “Demek ki kömür sadece bir evi ısıtmazmış. Yakabilirmiş de milyonlarca ciğeri’

  “Demek ki kömür, sadece bir evi ısıtmazmış… Yakabilirmiş de milyonlarca ciğeri…” #soma pic.twitter.com/NopMoYAs4o — çArşı (@forzabesiktas) 13 Mayıs 2019


Genç Fenerbahçeliler adlı taraftar grubu “Karanlıkta yaşadınız, ışıklar içinde uyuyun” yazılı pankart taşıyan taraftarlar görseliyle yaptığı paylaşımda “Facianın 5. yılında hayatını kaybeden 301 vatandaşımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz” denildi.

Galatasaray taraftar grubu UltraAslan da Soma’yı unutmadı. Yayınladığı mesaj ile faciada hayatını kaybedenler rahmet ve saygıyla anıldı.

Son güncelleme: 16:13 13.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı