• Turkhane Logo

Herkes soruyor savcılar nerede? Kimi hücrede, kimi sürgünde, kimi pazarda

Sedat Peker'in ifşaları ile ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmaması tepkilere yol açarken, sosyal medyadan yapılan "Savcılar nerede?" çağrısına KHK'lı savcılar, "kimi hücrede, kimi sürgünde, kimi pazarda" diye yanıt verdi.

14:15 28 Ağustos 2022 Pazar
Herkes soruyor savcılar nerede? Kimi hücrede, kimi sürgünde, kimi pazarda
Sedat Peker'in ifşaları ile ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmaması tepkilere yol açarken, sosyal medyadan yapılan "Savcılar nerede?" çağrısına KHK'lı savcılar, "kimi hücrede, kimi sürgünde, kimi pazarda" diye yanıt verdi.


Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in SPK’dan başlayıp Saray’a uzanan yolsuzluk çarkını ifşa etmesi ardından sosyal medyada açılan ‘Savcı Nerede?” etiketine KHK’lı savcı ve hakimler, “Kimi bir cezaevi hücresinde, kimi de Ege’de can verdi. Kimi 6 yıldan beri hücrede, kimi tahliye sonrası nasıl geçineceğini kara kara düşünüyor. Kimi bir kaldırımda zeytin satıyor, kimi tarlada çalışıyor” diye yanıt verdi.

ÇAĞRINIZA İCABET EDEMEYECEĞİM


CHP’liler tarafından başlatılan bu çağrıya yurt dışında sürgünde bulunan Osman Nesuh Yıldız ise bu çağrıya “Partiniz tarafından HSK ya atanan Ömür Topaç’ın da aralarında bulunduğu YBP isimli şuç şebekesi tarafından fişlendim, işimden atıldım, terörist ilan edildim, tutulandım, ülkemi terk etmek zorunda kaldım, hakkımda yakalama kararı var. Kusura bakmayın çağrınıza icabet edemeyeceğim” cevabını verdi.
  Partiniz tarafından HSK ya atanan Ömür Topaç’ın da aralarında bulunduğu YBP isimli şuç şebekesi tarafından fişlendim, işimden atıldım, terörist ilan edildim, tutulandım, ülkemi terk etmek zorunda kaldım, hakkımda yakalama kararı var. Kusura bakmayın çağrınıza icabet edemeyeceğim. https://t.co/QRk630wtTg — Osman Nesuh YILDIZ (@OsmanNesuh) August 27, 2022

KİMİ HÜCREDE KİMİ EGE’DE CAN VERDİ

KHK ile ihraç edilmiş Hakim Nevin isimli sosyal medya kullanıcısı ise “İnanılır gibi değil! #SavcılarNerede diye soruyorlar. Gel de çıldırma! Kimi bir cezaevi hücresinde, kimi de Ege’de can verdi. Kimi 6 yıldan beri hücrede, kimi tahliye sonrası nasıl geçineceğini kara kara düşünüyor. Kimi bir kaldırımda zeytin satıyor, kimi tarlada çalışıyor…” ifadesini kullandı.
  İnanılır gibi değil! #SavcılarNerede diye soruyorlar. Gel de çıldırma!

Kimi bir cezaevi hücresinde, kimi de Ege’de can verdi.

Kimi 6 yıldan beri hücrede, kimi tahliye sonrası nasıl geçineceğini kara kara düşünüyor.

Kimi bir kaldırımda zeytin satıyor, kimi tarlada çalışıyor… — Hakim Nevin (@WomanJudgeTR) August 27, 2022

ARADIĞINIZ SAVCILAR CEZAEVİNDE

KHK’lı hakim Kemal Karanfil ise “Aradığınız savcılar 7 yıldır cezaevinde, sebze meyve halinde veya yurtdışında mülteci.! #SavcilarNEREDE KHKlar ile, bir diplomasız tarafından hepsinin işine son verildi.!” dedi.
  Aradığınız savcılar 7 yıldır cezaevinde, sebze meyve halinde veya yurtdışında mülteci.!#SavcilarNEREDE
KHKlar ile, bir diplomasız tarafından hepsinin işine son verildi.! https://t.co/DyNH3J10kR — Kemal Karanfil (@cesuradalet) August 27, 2022 HEPİNİZ ORADAYDINIZ

KHK’lı savcı Erdem Gençay ise “#SavcilarNEREDE diye soran ikiyüzlülere sesleniyorum: Yargı bu hale getirilirken HEPİNİZ ORADAYDINIZ!!!” diye tepki gösterdi.

  #SavcilarNEREDE diye soran ikiyüzlülere sesleniyorum: Yargı bu hale getirilirken
HEPİNİZ ORADAYDINIZ!!! — erdem gençay (@avmurtaza) August 27, 2022
  (BOLD)

Son güncelleme: 14:15 28.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı