• Turkhane Logo

"Her an şiddete uğrayabileceğimiz endişesi ile görev yapmak istemiyoruz"

Türk Eczacılar Birliği, İstanbul Ataşehir’de bir eczanede yaşanan şiddet olayı sonrası açıklama yaptı. Açıklamada “Her an şiddete uğrayabileceğimiz endişesi ile görev yapmak istemiyoruz” denildi.

19:56 20 Haziran 2022 Pazartesi
Türk Eczacılar Birliği, İstanbul Ataşehir’de bir eczanede yaşanan şiddet olayı sonrası açıklama yaptı. Açıklamada “Her an şiddete uğrayabileceğimiz endişesi ile görev yapmak istemiyoruz” denildi.


Türk Eczacılar Birliği (TEB), İstanbul Ataşehir’de bir eczanede dün yaşanan şiddet olayına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Sağlık çalışanlarını güvensizlik duygusu içerisinde tükenme noktasına getiren şiddet olaylarını bütüncül politikalarla durdurmak artık bir zorunluluktur” ifadelerine yer verilerek, Biz eczacılar korumak, iyileştirmek ve yaşatmak için kesintisiz ve nitelikli sağlık-ilaç hizmeti sunarken her an şiddete uğrayabileceğimiz endişesi ile görev yapmak istemiyoruz denildi.


TEB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İstanbul Ataşehir’de bulunan bir eczanemiz, çalışanlarıyla birlikte dün (19 Haziran Pazar) bir hasta yakınının gösterdiği fiili şiddet olayının mağduru olmuştur. Saldırgan şahıs, eczanenin yerini zor bulduğu gerekçesiyle eczane çalışanlarına sözlü saldırıda bulunmuş, tehdit ve hakaretler savurmuş, bunun yanı sıra eczane demirbaşlarına da maddi hasar vermiştir. Birinci basamak sağlık hizmet sunumu yapan eczanemizde yaşanan bu şiddet olayının failinin bir an önce bulunarak hak ettiği cezaya çarptırılması gerekmektedir. Sağlık çalışanlarını güvensizlik duygusu içerisinde tükenme noktasına getiren şiddet olaylarını bütüncül politikalarla durdurmak artık bir zorunluluktur.

Biz eczacılar korumak, iyileştirmek ve yaşatmak için kesintisiz ve nitelikli sağlık-ilaç hizmeti sunarken her an şiddete uğrayabileceğimiz endişesi ile görev yapmak istemiyoruz. Türk Eczacıları Birliği olarak saldırıya uğramış meslektaşımıza ve eczane çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Başta meslektaşlarımız olmak üzere sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sıradanlaşmasına asla izin vermeyecek, konunun ısrarlı takipçisi olacağız.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul’un Ataşehir ilçesindeki Ayşenur Eczanesi’ne giren bir kişi, kadın eczacıya saldırdı. Eczacı Ayşenur Ören’e yumrukla saldıran kişi, “Kafanı kopartırım” diyerek ölüm tehditleri savurdu. Olayın ardından darp raporu alan eczacı Ören, saldırgandan şikayetçi oldu. Polisler saldırganın adresine gitti ancak adreste bulamadı. 

Son güncelleme: 19:56 20.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı