• Turkhane Logo

Hemşireler yönetim zafiyetinden şikayetçi: Bizi bilinmeze sürüklüyor

Türk Hemşireler Derneği Samsun Şube Başkanı İlknur Buga, korona sürecindeki sıkıntıları anlattı.

14:08 02 Mayıs 2020 Cumartesi
Hemşireler yönetim zafiyetinden şikayetçi: Bizi bilinmeze sürüklüyor
Türk Hemşireler Derneği Samsun Şube Başkanı İlknur Buga, korona sürecindeki sıkıntıları anlattı.



“Her hastane idarecisi kafasına göre çalışma şekli belirleyecek ve bizlere dikte edecek, tehdit edecek, biz hâlâ çalışmaya devam edeceğiz. Yönetim zafiyetleri bizi bilinmeze sürüklüyor” dedi.

Koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede ön safta yer alan hemşireler, ilk vakanın ortaya çıktığı 11 Mart’tan bu yana birçok problem yaşandığını belirtiyor. Türk Hemşireler Derneği (THD) Samsun Şube Başkanı İlknur Buga, “Sağlıkçı ölümleri çoğaldı. Yönetim zafiyetleri bizi bilinmeze sürüklüyor. Her hastanenin kendine ait çalışma politikası var ve neye göre planlama yapılıyor anlaşılır gibi değil” dedi.


KİMİN NE KADAR ÇALIŞTIĞI BELİRSİZ

Gazeteduvar’dan Mehmet Rebii Özdemir’e konuşan Buga, çalışma saatlerine yönelik eleştirilerini şöyle ifade etti: “Liste yapılıyor kimin ne kadar çalıştığı belirsiz. Bazı hastaneler 5 günde bir, bazıları 3, kimi 7, kimi gün aşırı, aradaki saat farkları neye göre, hesabı kim nasıl yapıyor anlatan olmadı henüz.”

KENDİ İMKANLARI İLE MALZEME ALAN VAR

Malzeme tedarikinde de düzensizlik bulunduğuna işaret ederek “Siperlik, koruyucu ekipman verilmiyor, kendi imkânı ile alan çok. İlk başlarda maske vermeyen dahi vardı. Bir başka kurumda da tam tekmil her şey mevcut. Yani idarecinin insafı ile yaşamaya çalışan bir kitle oluverdik” diye konuştu.

SİYASET VE YÖNETİM BİZİ YİNE AYRIŞTIRDI

Çalıştığı kuruma günlerce uğramayan bir kesim bulunduğunu iddia eden THD Samsun Şube Başkanı, ‘hayır gelip çalışacaksın, burada olacaksın’ diyenlerin bulunduğunu ileri sürdü. “Siyaset ve yönetim bizi yine ayrıştırdı. Tüm sağlık çalışanlarını kapsayan ödeme planı yapılamadı. Kimi hiçbir ücret alamazken alanlar arasında uçurum oldu. Toplumda da ‘işini yapıyor parasını alıyor’ imajı ile itibarsızlaştırılmaya devam edildik” şeklinde eleştirilerini sıraladı.

SÜREÇTE HALA ADAM KAYIRMA DERDİNDEYSENİZ YAZIKLAR OLSUN

İlknur Buga sözlerini şöyle tamamladı: “Her hastane idarecisi kafasına göre çalışma şekli belirleyecek ve bizlere dikte edecek, tehdit edecek biz hâlâ çalışmaya devam edeceğiz. Süreçte hala adam kayırma, ‘bizden değilse ezelim’ derdinde iseniz hepinize yazıklar olsun.”

Son güncelleme: 14:08 02.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı