• Turkhane Logo

HDP'nin 'demokrasi yürüyüşü' ikinci gününde: Polis ablukası devam ediyor

HDP, “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” sloganıyla Hakkari’den Ankara’ya başlattığı yürüyüş, salı günü engellemelere rağmen Van ve İstanbul ile devam ediyor.

14:29 16 Haziran 2020 Salı
HDP'nin 'demokrasi yürüyüşü' ikinci gününde: Polis ablukası devam ediyor
HDP, “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” sloganıyla Hakkari’den Ankara’ya başlattığı yürüyüş, salı günü engellemelere rağmen Van ve İstanbul ile devam ediyor.



Eş Genel Başkan Pervin Buldan öncülüğünde başlatılan yürüyüşün ikinci durağı İstanbulda, akşam saat 19.00’da Esenyurt Meydanı’nda halk buluşması düzenlenecek. Ancak, halk buluşmasının yapılacağı meydan, polis bariyerleri ile kapatılmış durumda. 

İstanbul Valiliği, haziran sonuna kadar tüm yürüyüşlere yasak getirdiğini duyurmuştu.


HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran da, “İstanbul Valiliği pandemi fırsatçılığının arkasına sığınmasın. AVM’lere pandemi yok da bize mi var?” tepkisini göstermişti.

Mezopotamya Ajansının haberine göre, meydana gece saatlerinde getirilen bariyerler, sabah saatlerinde yerleştirilmeye başlandı. Dizilen bariyerlerle meydanın çevresi ve yine meydana çıkan bazı yollar kapatıldı.

Vandaki program kapsamında da 2 Nisan Caddesi’nde yürüyüş yapan HDPliler polis engeli ile karşılaştı.

Milletvekilleriyle birlikte yürüyen grubun önünü barikatlarla kapatan polis, slogan atan kitleye müdahalede bulundu. Milletvekillerinin de aralarında bulunduğu kalabalık müdahaleye rağmen 2 Nisan Caddesi’nden partinin il binasına kadar yürüdü.

  Demokrasi Yürüyüşümüzün ilk gününe Edirne ve Hakkariden coşkuyla, kararlılıkla başladık. Özgürlük, eşitlik, demokrasi, adalet, iş ve aş için #EdirnedenHakkariyeHepBirlikte pic.twitter.com/AaVCK1XwQ4 — HDP (@HDPgenelmerkezi) June 15, 2020

Partinin il binasında açıklamada bulunan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, şunları söyledi:

Van’da güzel bir havayla karşılaştık. Engellemeler de vardı, ancak bir şey söyledik yürüyüşe başlarken, demokratik haklarımızı kullanırken kararlı, halkımızı koruyan, demokratik olgunluğu elden bırakmayan bir tarz takip ediyoruz. Bizim amacımız adalet, özgürlük, demokrasi isteğini halkımızla paylaşmak. Bu istekleri dalga dalga Türkiye’nin her tarafına yaymak, Hakkari’den başladık, Edirne’ye kadar özgürlük türküsünü söylemeye başladık.

Partilerine sık sık saldırılar yapıldığını dile getiren Sancar, Devletin ve iktidarın saldırılarına rağmen, bir çok alanda kazandık, kazanmaya devam edeceğiz. Bu yürüyüşü başlattık. Çünkü Türkiye’de faşizm gittikçe kamulaşıyor. AKP-MHP iktidarı kendisinden başka bir ses çıkmasın istiyor” ifadesini kullandı.

Vanda HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar beraberindeki milletvekilleri, STK ve parti üyeleri ile birlikte Van Barosu ve çeşitli STKları ziyaret ederek daha sonra mahalleleri gezerek yürüyüşe devam edecek. 

Son güncelleme: 14:29 16.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı