• Turkhane Logo

HDP'li vekil Bülbül, “Görünmeyenler” adlı hesaptan ölümle tehdit edildi

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Instagram hesabına “Vaktiniz doldu” şeklinde mesaj yollayan “Görünmeyenler” adlı bir hesaptan ölüm tehdidi aldığını açıkladı.

22:45 29 Ocak 2021 Cuma
HDP'li vekil Bülbül, “Görünmeyenler” adlı hesaptan ölümle tehdit edildi
HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Instagram hesabına “Vaktiniz doldu” şeklinde mesaj yollayan “Görünmeyenler” adlı bir hesaptan ölüm tehdidi aldığını açıkladı.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Instagram hesabına “Vaktiniz doldu” şeklinde mesaj yollayan “Görünmeyenler” adlı bir hesaptan ölüm tehdidi aldığını açıkladı. 

Bülbül, yapılan tehdide “Kendisini ‘görünmeyenler’ diye tarif edenleri biz görüyoruz, biliyoruz, tanıyoruz. Kamuoyu da tanımalı” diyerek yanıt verdi.


Daha önce de buna benzer ölüm tehditleri aldığını ancak çok ciddiye almadığını dile getiren Bülbül, “Kamuoyunun bilmesi lazım. Çünkü ‘Görünmeyenler’ diye insan kaçırıyorlar, gözaltında işkence yaptıklarında ‘Görünmeyenleriz’ diyorlar.” dedi.

GÖRÜNMEYENLERİ BİLİYORUZ

Evrenselin aktardığına göre, tehdit mesajının iki gün önce geldiğini paylaşan Bülbül, şunları söyledi:

“Bunlardan her şey beklenir. Bir şey olmaz demekte saflık olur. Bir şey olacak diye kaygıya kapılmak da işimizi, gücümüzü, mücadelemizi aksatmak olur. Dolayısıyla ne utanç verici ki böyle bir şey var ve devlet derin oldu, paralel oldu, görünmez oldu ama bir türlü demokratik olamadı. Şuan ki iktidar aklını ırkçılık, tekçilik ve sorunları çözmeme ile bozmuştur. Bu sadece bana da değil eminim birçok arkadaşımıza da gidiyordur. Ama bunu kamuoyuyla paylaşmak lazım. Böyle bir ırkçı yapı var. Bu yapı tehditler savuruyor, saldırganlık yapıyor. Biz bunu ifşa ettik. Buna maruz kalıp ifşa etmeyen arkadaşlarımız var. Demokratik kurum ve kuruluşlara, siyasetçilere, özgürlük, eşitlik, adalet isteyen herkese dönük bir tehdittir. Kendisini ‘Görünmeyenler’ diye tarif edenleri biz görüyoruz, biliyoruz, tanıyoruz. Kamuoyu da tanımalı. Buna karşı kurumsal, bireysel, toplumsal dayanışma gerekiyor. Mücadeleyi büyütmek gerekiyor. ‘Görünmeyen’ diye bir devlet olamaz. Devlet illegal olamaz. Devlet illegal olursa bir suç potansiyeli oluşur. O halde devlet derinlikten, görünmezlikten çıkıp demokratik, insan halkları ve temel özgürlüklere saygılı olursa ırkçı, çete, organize suç örgütleri tehdit edemez.”İstanbulda 20 Ocakta kaçırılan ve 6 gün alıkonulan Gökhan Güneş de İnsan Hakları Derneğinde yaptığı basın açıklamasında biz görünmeyenleriz diyen kişilerden sistematik işkence gördüğünü, ajanlık dayatıldığını anlatmıştı. 

Son güncelleme: 22:45 29.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı