• Turkhane Logo

HDP’li Oluç: AKP’de, kaybedeceklerini kabul eden üslup var

HDP'li Oluç, son dönemde Erdoğan başta olmak üzere AKP’lilerde iktidarı kaybedeceklerini kabullenen bir üslubun gizlenemediğini kaydetti.

13:20 01 Temmuz 2021 Perşembe
HDP’li Oluç: AKP’de, kaybedeceklerini kabul eden üslup var
HDP'li Oluç, son dönemde Erdoğan başta olmak üzere AKP’lilerde iktidarı kaybedeceklerini kabullenen bir üslubun gizlenemediğini kaydetti.



HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Oluç, başta Erdoğan olmak üzere AKP’lilerde ‘muhalefete hazırlanma’ eğilimi gördüklerini kaydederek, “Bütün grup toplantısında muhalefetin nasıl yanlış yapıldığını anlattı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün AKP grup toplantısındaki muhalefeti kast ederek, “Bunlara göre herkes yolsuzluk yapmaktadır; herkes hırsız, herkes uyuşturucu kaçakçısı, herkes banka soyguncusu, herkes satılmış, herkes kötüdür” dediğini aktaran Saruhan Oluç, şunları kaydetti:


“Hayır, muhalefet bunu herkes için söylemiyor ki, muhalefet bunu iktidarın içinde odaklanmış çevreler için söylüyor. İktidardan nemalanan çevreler için söylüyor. İktidardan hukuksuz ve haksız yere nemalanan çevreler için söylüyor. Yani hakikaten yolsuzluk, hırsızlık ve usulsüz harcamalar yapanlar ve hakikaten uyuşturucu kaçakçılığı yapanlar için söylüyor. Zaten AKP Genel Başkanı Erdoğan bu sözleriyle demek istiyor ki, ‘herkes değil, bir kısmımız’. Yani ikrar. Bir kısmımız demek istiyor. Biz de diyoruz ki, kimse o bir kısmı, sayıları önemli değil, o kişilerin hukuk önünde yargılanması ve hesap vermesi gerekiyor.”

“AKP ASLINDA KOŞAR ADIM MUHALEFETE HAZIRLANIYOR”

“Bir şey daha görüyoruz epey zamandır” diyen Oluç, “Grup toplantısında AKP Genel Başkanı üslubu ve tarzı ile bunu bir kez daha gösterdi. AKP aslında koşar adım muhalefete hazırlanıyor. Bu grup toplantısı da açıkça bunu gösterdi. Bütün grup toplantısında muhalefetin nasıl yanlış yapıldığını anlattı. Doğru muhalefeti kendilerinden bekleyeceğiz artık” dedi.

“AKP TÜRKİYE DEMEK DEĞİLDİR”

Erdoğan’ın “AKP’den nefret edenler Türkiye’den nefret ediyor” sözlerini hatırlatan HDP’li Oluç, şöyle devam etti: “Birincisi zihniyeti demokrat değil. AKP’yi eleştirmek nefretle ilgili bir şey değildir, eleştiridir. Siyasette eleştiri vardır ve doğrudur. Dünyanın her tarafında iktidarda olan eleştirilir. Bunun nefretle ne ilgisi var? Kendisini nefret söylemine ve üslubuna o kadar alıştırmış ki her eleştiriyi nefret olarak algılıyor. Ortada nefret yok, eleştiri var. Muhalefet ve bizler eleştiriyoruz, haklı olarak eleştiriyoruz.”

“Öncelikle şu yargıdan vazgeçin: AKP ile Türkiye’nin kaderi birleşmedi. Sizin bu iddianız boş bir iddiadır. AKP, Türkiye demek değildir, Türkiye’nin bir parçasısınız, tamamı değilsiniz. Dolayısıyla nefret söyleminizden, demokratik olmayan anlayışınızdan bir an önce vazgeçmezseniz Türkiye’deki demokratik siyaset alanına da büyük zarar vermeye devam edeceksiniz.”

Son güncelleme: 13:20 01.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı