• Turkhane Logo

HDP, Yeşil Sol Parti adıyla seçime girecek; Selahattin Demirtaş logosunu paylaştı!

HDP’nin seçimlere Yeşil Sol Parti ile gireceği ve bu konuda, yarın gerçekleştirilecek Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında karar alınacağı belirtiliyor.

20:00 14 Mart 2023 Salı
HDP, Yeşil Sol Parti adıyla seçime girecek; Selahattin Demirtaş logosunu paylaştı!
HDP’nin seçimlere Yeşil Sol Parti ile gireceği ve bu konuda, yarın gerçekleştirilecek Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında karar alınacağı belirtiliyor.









Yaklaşık 7 yıldır Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Yeşil Sol Parti’yle ilgili paylaşım yaptı. Demirtaş, partinin logosunu paylaştığı tweet’inde, “Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Bu görselin renkli çıktısını alıp evde buzdolabı kapısına, oda kapılarına yapıştırın lütfen. Ne olduğunu bilmeyen kalmasın, lazım olacak  Haydi arkadaşlar, elden ele…” ifadelerini kullandı.




Merhaba arkadaşlar, nasılsınız?

Bu görselin renkli çıktısını alıp evde buzdolabı kapısına, oda kapılarına yapıştırın lütfen. Ne olduğunu bilmeyen kalmasın, lazım olacak

Haydi arkadaşlar, elden ele… @YesillerSol pic.twitter.com/NodsoPINnq— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) March 14, 2023




Konuyla ilgili Rûdaw’ın  sorularına cevaplayan HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü, yarınki MYK toplantısında büyük ihtimalle bu konunun ele alınacağını ve sonrasında açıklama ile kamuoyuna duyurulacağını ancak yine kesin bir şey söylemesinin mümkün olmadığını vurguladı.



HDP’ye kapatma davası açılmasının ardından, Yeşil Sol Parti’nin seçilme yeterliliği için illerde örgütlenmesini sağladığını, partilenin kapatılması halinde halkın alternatifsiz kalmaması için Yeşil Sol Parti’nin bir seçenek olarak değerlendirildiğini ifade eden Encü, şöyle konuştu: “Büyük ihtimalle öyle olacak ancak bu konuda kesin bir şey söyleyemem. Karar kesinlikle böyle çıkacak diyemem. Fakat uzun bir süredir bu konuyu kendi aramızda tartışıyoruz. Yeşil Sol Parti’nin seçimlere girebilmesi için HDP ile ilgili kapatma davası gündeme geldiğinden beri bir çalışma yürütüyoruz. Kürt halkının iradesinin alternatifsiz kalmaması için düşünüldü. Aslında daha önce kurulmuştu ancak kapatma davası söz konusu olunca seçime girebilmesi için yeterli sayıdaki ilde örgütlenmesi sağlandı. HDP kapatıldığında alternatifsiz kalmamak için düşünüldü. Yarın büyük ihtimalle bu konuda bir açıklama yapılacak. Dediğim gibi bu bir ihtimal, bu konuda alınmış kesin bir karar yok.”



AYM’DE SÖZLÜ SAVUNMA YAPILACAK



Anayasa Mahkemesinde HDP’ye karşı kapatılma talebiyle açılmış bir dava görülüyor. Son olarak Anayasa Mahkemesi HDP’nin sözlü savunma için ek süre talebini kabul etmişti. Ayrıca Yüksek Mahkeme, geçtiğimiz hafta, HDP’nin Hazine yardımının yatırıldığı banka hesaplarına konulan blokajın kaldırılması yönünde karar almıştı. HDP, Anayasa Mahkemesinin ek süre kararı doğrultusunda 11 Nisan’da sözlü savunmasını yapacak. Sözlü savunmanın ardından kapatma davası süreci devam edecek.

Son güncelleme: 20:00 14.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı