• Turkhane Logo

HDP ve Yeşil Sol Parti ikinci tur kararını verdi: ‘Erdoğan‘ın tek adam rejimini değiştireceğiz’

HDP ve Yeşil Sol Parti, 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldı.

15:25 25 Mayıs 2023 Perşembe
HDP ve Yeşil Sol Parti ikinci tur kararını verdi: ‘Erdoğan‘ın tek adam rejimini değiştireceğiz’
HDP ve Yeşil Sol Parti, 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldı.









Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan protokoldeki kayyım maddesine ilişkin dün merkez kurullarını toplayan HDP ve Yeşil Sol Parti, bugün cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde alacağı tutuma dair açıklama yaptı.



HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün ve İbrahim Akın, cumhurbaşkanı ikinci tur seçimiyle ilgili HDP ve Yeşil Sol Parti’nin alacağı tutumu açıkladı.



“Sandığa gideceğiz ve tek adam rejimini değiştireceğiz” diyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan şöyle konuştu:



”ERDOĞAN BİZLER AÇISINDAN ASLA BİR SEÇENEK DEĞİLDİR”



”Erdoğan ve ortakları tarafından yaratılan bugünkü ucube rejim, yaşanan toplumsal sıkıntıların da temel sebebidir. 28 Mayıs seçimlerinde oylanacak olan da bu ucube rejimin devam edip etmeyeceğidir. 14 Mayıs seçimlerinde demokratik değişim ve refah talebi güçlü bir şekilde sahiplenilmiş ve bu talep sandığa da yansımıştır. Bugünkü sistem karşısında birleşen milyonlarca oy, daha çok özgürlük, daha çok demokrasi, daha çok refah talebi içindir. Hedef: ayrımcılıktan arınmış, halkların yönetime katılabildiği, özgür, demokratik ve adaletli bir rejim inşa etmektir. Bir kez daha belirtmeliyiz ki Erdoğan rejiminin bu beklentileri ve talepleri karşılayamayacağı açıktır. Gelecekte de bu taleplerin hayata geçmesinin önündeki en büyük engel yine Erdoğan ve bu rejimin ta kendisi olacaktır. Bu yüzden Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir ve tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir.



”SANDIĞA EKSİKSİZ GİDECEĞİZ VE HEP BİRLİKTE TEK ADAM REJİMİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”



O nedenle bir kez daha belirtiyoruz ki; Kürt halkının ve bir bütün olarak Türkiye toplumunun demokrasi, hukuk, adalet, eşitlik ve özgürlük beklentisi ve özlemini, demokratik sandık iradesini tanımak son derece önemli ve bizler için öncelliklidir. 28 Mayıs’ta milyonlarla birlikte başarabileceğimize, tarihin akışını hep birlikte demokratik değişim yönünde çevirebileceğimize dair umudu büyütüyoruz. Bizler inanıyoruz, sizler de inanın. Sandığa eksiksiz gideceğiz ve hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz. Kendi gücümüz ve milyonların değişim arzusu en büyük ilham kaynağımızdır. Israrla ve inatla mücadelemizi sürdüreceğiz, asla ve asla pes etmeyeceğiz. Mutlaka, ama mutlaka bizler kazanacağız.”



“14 MAYIS’TA YARIM BIRAKTIĞIMIZ İŞİ 28 MAYIS’TA TAMAMLAYACAĞIZ”



Buldan’dan sonra konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın ise, “14 Mayıs’ta yarım kalan işi 28 Mayıs’ta tamamlayacağız. Bu değişim talebini engellemeye çalışanlar karşısında, ısrarla mutlaka sandığa gideceğiz. Biz buradayız ve değiştirme konusunda kararlıyız. Siyasetimizde değişiklik söz konusu değildir” dedi.



Mithat Sancar ise açıklamasında, “Birinci turda sandığa gitmeyen yurttaşlarımıza da çağrımızdır; sandığa gidelim, sandıkları koruyalım, irademizle bu Saray rejimini değiştirelim. İrademize de sandıklarda sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 15:25 25.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı