• Turkhane Logo

HDP ile Erdoğan arasında “polisin kolunu ısırdı” gerilimi

HDP Milletvekili Aydeniz’in polisin kolunu ısırdığı iddiasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert sözlerine HDP’den cevap geldi.

11:23 18 Şubat 2019 Pazartesi
HDP ile Erdoğan arasında “polisin kolunu ısırdı” gerilimi
HDP Milletvekili Aydeniz’in polisin kolunu ısırdığı iddiasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert sözlerine HDP’den cevap geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Dirayet Dilan Taşdemir, açlık grevi eyleminde polisle HDP’li vekiller arasında yaşananlara ilişkin, “hesap verecekler” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, “Hesap soracağız diyenler hesap vermelidir” diye seslendi.

Açlık grevinde olan Leyla Güven’in evinin önüne yapılmak istenen yürüyüşte, HDP’li vekiller polis tarafından darp edilmişti. HDP Milletvekili Saliha Aydeniz’in saçını çeken kadın polisin kolunu ısırdığı ileri sürülmüştü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise olaya ilişkin “Gereğini yapıyoruz. Yok öyle 25 kuruşa simit, hesap verecekler” demişti.

GÖRÜNTÜLER HERŞEYİ ANLATIYOR


Erdoğan’a cevap HDP’li Taşdemir’den geldi. Akdeniz’e polis şiddeti uygulandığını ifade eden Taşdemir, “Kimin kime saldırdığını elimizdeki görüntülerde görmek mümkün. Arkadaşımız orada oturuyor, etrafı abluka altına alınmış. Bilinçli bir şekilde arkadaşımızın saçlarını tutuyor polis. Arkadaşımız saçını kurtarmaya çalışıyor. Bu görüntü yalan ve manipülasyonun cevabıdır” dedi.

ZORBALIĞI YÖNETİM BİÇİMİ HALİNE GETİRDİLER

Taşdemir, yalanı bir sanat haline getiren, zorbalığı yönetim biçimi haline getiren iktidarın algı operasyonları karşısında geri adım atmayacaklarını dile getirerek, “İçişleri Bakanı’nın, başlattığı bu linç kampanyası karşısında, partimize yönelik gelişecek herhangi bir olumsuz tutumdan sorumlu olduğunu söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.

REHİN ALMA BİR SEÇİM STRATEJİSİ OLDU

Taşdemir, HDP Ağrı Belediyesi Eşbaşkan Adayı Yeliz Karaaslan’ın tutuklamasına da tepki göstererek, “AKP partimize yönelik rehin alma politikalarını bir seçim stratejisi olarak uygulamaya başladı. Son olarak Ağrı’da belediye eşbaşkan adayımız Yeliz Karaaslan tutuklandı. Ağrı halkı sizin bu zulüm politikalarınız karşısında iradesinin yanında olacak” dedi.

BİR GECEDE 55 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Taşdemir şunları dile getirdi: “Kirli oyunlar çevirdiklerini, miligramlık hesaplar yaptıklarını çok iyi biliyoruz. En son Ağrı’da AKP kazansın diye MHP adayı geri çektirildi, eşbaşkan adayımız tutuklandı, bir gecede 55 arkadaşımız gözaltına alındı. Bu şunun ifadesidir; siz Ağrı’da kaybettiniz. Kaybetmenin önünü rehin alma politikalarıyla kesmeye çalışıyorsunuz.”
 

Son güncelleme: 11:23 18.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı