• Turkhane Logo

Hayvanlara kötü muameleden yargılanan eski müdür hayvan hastanesine atandı

Elazığ’da hayvanlara kötü muamelede bulunulduğu iddiasıyla yargılanan eski Veteriner İşleri Müdürü, Fırat Üniversitesi’nin hayvan hastanesinde gece hekimi olarak göreve getirildi.

14:54 04 Aralık 2021 Cumartesi
Hayvanlara kötü muameleden yargılanan eski müdür hayvan hastanesine atandı
Elazığ’da hayvanlara kötü muamelede bulunulduğu iddiasıyla yargılanan eski Veteriner İşleri Müdürü, Fırat Üniversitesi’nin hayvan hastanesinde gece hekimi olarak göreve getirildi.


AKPli Elazığ Belediyesi’ne ait Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nde hayvanlara kötü muamelede bulunulduğu iddiasıyla yargılanan isimler arasında yer alan eski Veteriner İşleri Müdürü Vesile Tutcugil’in, Fırat Üniversitesi rektörü Fahrettin Göktaş tarafından üniversitenin hayvan hastanesinde gece hekimi pozisyonunda görevlendirildiği ortaya çıktı.

İÇ YÜZÜNÜ KİMSE BİLMİYOR


Üniversite hastanesinden adını vermek istemeyen bir yetkili, Tutcugil’in üniversiteye alınmasıyla ilgili, “Asistanlar gelmeyince akşamları acilde kimse kalmıyordu. Hasta sahipleri de ‘niye kimse yok, niye 24 saat açık değilsiniz’ diye tepki gösteriyordu. İhtiyaca binaen alındığı söyleniyor. Yaklaşık iki ay oldu göreve getirileli. Rektörün de onayıyla belediyeden buraya kadro aktarımıyla geldi” dedi. Vesile Tutcugil’in veteriner müdürü olduğu dönemde Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nde çalışan bir yetkili ise Tutcugil’in belediyeden üniversiteye nasıl geçiş yaptığının iç yüzünü kimsenin bilmediğini söyledi. Tutcugil’in hayvanseverlerden çok korktuğunu ama müdürlüğü bırakacak biri olmadığını söyleyen yetkili, “Çünkü müdür olmak için çok çabalamıştı. Üniversitede sadece gece nöbeti tuttuğunu biliyorum. Arkasında birileri var mı, varsa kimlerdir bilmiyorum. Bu suçtan yargılanan birinin, özellikle bir eğitim kurumunda görev yapıyor olması çok içler acısı” ifadelerini kullandı.

BU KARARDAN DERHAL DÖNÜN

Davanın sanıklarından Tutcugil’in üniversiteye gece hekimi olarak alınmasının kamuoyu vicdanını rahatsız ettiğini belirten hayvan hakları savunucusu veteriner hekim Türkan Ceylan, bu kararın kabul edilemeyeceğini söyledi. Tutcugil’in veteriner hekimlik etik değerlerini açıkça ayaklar altına aldığını, binlerce hayvanın ölümünden yargılandığı belirten Ceylan, söz konusu görevlendirmenin ‘ödül’ olduğunu ifade etti. İş arayan binlerce veteriner hekim olduğunu hatırlatan Ceylan, “Bu kadro sadece Vesile hanıma özel mi açılmıştır? Yargılanan şahıs neden üniversiteye alınmıştır? Bu soruların cevabını, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun olmuş bir veteriner hekim olarak arıyor, rektörün bu karardan derhal dönmesini talep ediyorum” diye çağrıda bulundu.

Gazete Duvardan Ardıl Batmazın haberine göre, konuyla ilgili görüşü sorulmak istenen Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş, telefonlara cevap vermedi.

NE OLMUŞTU?

AKPli Elazığ Belediyesi’ne ait Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nde hayvanlara kötü muamelede bulunulduğu iddiası mahkemelik olmuştu. Elazığ Valiliği’nin sorumlu kamu görevlileri hakkında vermediği soruşturma izni, Bölge İdare Mahkemesi tarafından verilmiş; sorumlu kamu görevlileri Vesile Tutcugil, Kübra Yazgan Ünal, Hasan Hüseyin Doğan ve Fikret Gürocak hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ iddiasıyla Elazığ 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nce dava açılmıştı. 21 Ekim’de görülen duruşma öncesi ortaya çıkan bilirkişi raporunda ise bir kedi yavrusunun açlıktan ölü bir kediyi yediği belirtilmişti. Davanın ikinci duruşması 25 Ocak 2022’de görülecek.

Son güncelleme: 14:54 04.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı