• Turkhane Logo

Haydar Baş koronavirüs nedeniyle vefat etti

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

11:27 14 Nisan 2020 Salı
Haydar Baş koronavirüs nedeniyle vefat etti
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Memleketi Trabzonun Akçaabat ilçesindeki özel bir hastanede korona tedavisi gören ve dün yoğun bakıma alınan Bağımsız Türkiye Partisi Haydar Baş, korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Başın yaşadığı mahallenin tamamen karantina altına alınmıştı.
İMAMOĞLUNDAN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI
Başın vefatının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından başsağlığı mesajı yayımlandı.İmamoğlu mesajında, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş’ın vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınları, sevenleri ve partililerine başsağlığı dilerim. ifadelerini kullandı. 

HAYDAR BAŞ KİMDİR?

1947 yılında Trabzonda doğan Haydar Baş 1970te Kayseri Yüksek İslam Enstitüsünden mezun oldu  Bir çok devlet okulunda öğretmenlik yapan Baş Aynı zamanda ticaret yaptı. Uzun aradan sonra Bakü Devlet Üniversitesinde çalışmaya başlayan Baş “Din Sosyolojisi” ve “Din Psikolojisi” konularındaki tezleri neticesinde “Profesörlük” unvanını da aynı üniversiteden aldı

Dokuz yıldır Bakü Devlet Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışan Sayın Baş, halen Doğu Dilleri ve Edebiyatlarını Araştırma Fakültesi, Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünde vazifesini sürdürmektedir.

Akademik kariyerini eğitim sahasında yapmasına rağmen, aynı zamanda bir araştırmacı, yazar, işadamı, sanayici ve tüccar olan Haydar Başın hayatından bazı kesitler şöyledir:

-Mefkureci Öğretmenler Derneğinin Trabzon Şubesi Başkanlığını yapmıştır.

-Beş yıl Devlet Liselerinde, iki yıl Ticaret Liselerinde ve İmam Hatip Liselerinde olmak üzere yedi öğretim yılı öğretmenlik yapmıştır.

-İPA A.Ş.nin Bölge Müdürlüğünü yürütmüştür.

-BAŞ Şirketler Grubunun, BAŞ Çelik Fabrikalarının, BAŞ Ticaret A.Ş.nin ve BAŞ Isı Sanayinin kurucusudur.

- İCMAL, ÖĞÜT ve MESAJ dergilerinin kurucusudur.

-Haydar Baş aynı zamanda Milli Basın Kurultaylarını tertip eden Basın Kurulunun başkanıydı.

Son güncelleme: 11:27 14.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı