• Turkhane Logo

Havuz medyasının Sabah'ı BİM'in yanında mı: 2 sayfalık reklam verdi

Cumhur İttifakı ile BİM arasındaki gerilim sürerken, Sabah gazetesinde marketin iki sayfalık ilanı yayımlandı. İlanda

20:13 08 Aralık 2022 Perşembe
Havuz medyasının Sabah'ı BİM'in yanında mı: 2 sayfalık reklam verdi
Cumhur İttifakı ile BİM arasındaki gerilim sürerken, Sabah gazetesinde marketin iki sayfalık ilanı yayımlandı. İlanda

BİM CEO’su Galip Aykaç, hayat pahalılığından zincir marketleri sorumlu tutan AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliyi sert ifadelerle eleştirmiş, ardından gelen tepkiler üzerine Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığından istifa etmişti. Tartışmalar devam ederken BİM, iktidara en yakın gazetelerden biri olan Sabah gazetesine iki sayfa ilan verdi.

Artı Gerçekin haberine göre, Erdoğanın damadı Berat Albayrakın ağabeyi Serhat Albayrakın CEOsu olduğu gazetede bugün yer alan ilanın sonunda, Güveninize teşekkür ederiz ifadeleri yer aldı.


Sabahın 2 sayfalık ilanı yayınlaması ise kafalarda soru işaretleri bıraktı. Kimilerine göre BİM, daha fazla zarar görmemek ve yaşananlara son vermek için Sabaha özel olarak ilan verdi. Kimi yorumlara göre ise bu tartışmada Sabah, Cumhur İttifakının karşısında ve BİMin yanında yer aldı. 

NE OLMUŞTU?
Erdoğan süpermarketleri stokçulukla suçlayıp 3 harfliler demiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de fahiş fiyatlarla ilgili F..yle irtibatları araştırılsın ifadelerini kullanmıştı. Aykaç ise 30 Kasımda 7. Private Label zirvesinde, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı sıfatıyla yaptığı açıklamada gıda fiyatlarının artmasıyla ilgili zincir marketlerin hedef alınmasına karşı çıkmıştı. Aykaç, Bre ahlaksızlar, densizler, sizlere sizin tonunuzla cevap vereceğim ifadeleriyle dikkatleri üzerine çekmiş ardından yaşanan olaylarda ise kimi BİM mağazaları saldırılara uğramış, kimileri ise mühürlenmişti. 

Son güncelleme: 20:13 08.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı