• Turkhane Logo

Hastalığı 4. evreye ilerleyen Özmen'e bir kez daha ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verildi

İstanbul Adli Tıp Kurumu, 4. evre kanser hastası mahpus Yusuf Özmen’e üçüncü kez ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verdi.

21:36 23 Mart 2022 Çarşamba
Hastalığı 4. evreye ilerleyen Özmen'e bir kez daha ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verildi
İstanbul Adli Tıp Kurumu, 4. evre kanser hastası mahpus Yusuf Özmen’e üçüncü kez ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verdi.


Karara Twitter hesabından tepki gösteren Yusuf Özmen’in eşi Aynur Özmen, “Bunu da yaz tarih. Adli Tıp Kurumu, kanser hastası eşime 3. defa cezaevinde kalabilir diye rapor verdi. Artık diyecek bir şey bulamıyorum” dedi.

Bold Medya’daki habere göre; dört yıldır yumurtalık kanseri tedavisi gören ve hastalığın akciğerlerine sıçradığı Yusuf Özmen ile ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumunun hazırladığı raporda “akciğer lezyonunda belirgin boyut ve natür değişikliği olmadığı, ayrıca yeni bir lezyon rastlanmadığı ve hastalığının stabil seyrettiği bildirilen Yusuf Özmen’in cezaevi şartlarında infazına devam edebileceği” denildi.


Daha önce 6 ayrı hastanenin “cezaevinde kalamaz” raporu verdiği Özmenin ayrıca yüzde 80 engelli raporu bulunuyor.

CEZAEVİNE GİRERKEN 3. EVREDEYDİ 

Yusuf Özmen 16 Şubat 2018’de Erzurum’da şehir içi kimlik kontrolünde gözaltına alındı. Hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla Kasım 2016 tarihli yakalama kararı olduğu söylendi. Gözaltına alınan ve hasta haliyle 11 gün nezarette tutulan Özmenin o günlerde hastalığı 3. evredeydi. Hapse girdikten sonra ise, 20 ayda, 4. evreye ilerledi. Tümör akciğerlerine ve AORT damarına kadar sıçradı. Ağrı Patnos ve Erzurum H Tipi cezaevlerinde kalan Özmen, bu süreçte 4 şehir, 6 hastane gezdirildi.

AMELİYATTAN ÇIKAR ÇIKMAZ KELEPÇELENDİ

Temmuz 2018’de Ankara İbni Sina Hastanesi’nde ağır bir ameliyat geçiren Özmen, daha anestezinin etkisindeyken yatağa kelepçelendi. 6 gün sonra taburcu edilip tekrar hapse gönderildi. Hem kendisi hem de ailesi zor günler geçiren Özmenin durumunu HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Mecliste gündeme getirmişti.

***

Cemaat soruşturmaları kapsamında Iğdır 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan Yusuf Özmen, Bylock kullandığı iddiası ve tanık ifadelerine dayanılarak 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

Son güncelleme: 21:36 23.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı