• Turkhane Logo

Hasta tutuklu Sabri Kaya: Öleceğim ben, artık ayaklarım tutmuyor

Bir ay önce kalp krizi ve beyin kanaması geçiren hasta tutuklu Sabri Kaya, bu sabah ailesiyle yaptığı telefon görüşünde gücünün kalmadığını ve öleceğini söyledi.

11:40 06 Mayıs 2020 Çarşamba
Hasta tutuklu Sabri Kaya: Öleceğim ben, artık ayaklarım tutmuyor
Bir ay önce kalp krizi ve beyin kanaması geçiren hasta tutuklu Sabri Kaya, bu sabah ailesiyle yaptığı telefon görüşünde gücünün kalmadığını ve öleceğini söyledi.



Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre, 25 Mart 2020’de kalp krizi ve beyin kanaması geçiren ve hala tahliye edilmeyen hasta tutuklu Sabri Kaya, bu sabah ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde “Öleceğim ben, ayaklarım hiç tutmuyor. Takatim yok artık. Gücüm kalmadı” dedi.

3 KEZ YOĞUN BAKIMA, NEREDEYSE HER GÜN ACİLE KALDIRILDI


Babasının son durumunu öğrenmek için aradığımız Dilan Kaya telefonu ağlayarak açtı. Adana Osmaniye 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevinin kapısında olduğunu söyleyen Kaya, babasıyla konuştuktan sonra cezaevine gelmeye karar verdiğini, müdürle görüşmek için çabalayacağını söyledi. Dilan Kaya, “Babam 25 Mart’tan bu yana 3 kez yoğun bakıma kaldırıldı. Neredeyse her gün acile götürüldü. ” diye konuştu.


Sabri Kaya ve kızı Dilan Kaya, bir görüş gününde.

Dilan Kaya: “Babamın genel sağlık durumu hiç iyi değil. Komaya girdiği 25 Mart’tan bu yana 3 kez yoğun bakıma, hemen hemen her gün Osmaniye Devlet Hastanesine acile götürüldü. Koronavirüs salgını nedeniyle hastaneye yatırmıyorlar. Cezaevi şartları da sağlık durumuna el verişli olmadığı için fenalaşıyor. Tanı göğüs ve karın ağrısı. Ağrı kesiciler tahliller yapıp hemen gönderiyorlar.

İLAÇLARINI KOĞUŞ ARKADAŞI İÇİRİYOR

Cezaevinde revirde kalıyor. İlaçlarını içirsin diye yanına bir koğuş arkadaşını vermişler. Bilinci yerinde değil, bir başkasına ihtiyacı var. Babamın yeri cezaevi ya da hastane değil, evi. Hayatını orada tek başına idame ettiremiyor. Konuştuğumuz zamanlarda kendini ifade edemediği için ne dediğini anlayamıyoruz. Krizden sonra konuşma bozukluğu oldu. Derdini sıkıntısını anlatamıyor. 30 gündür görüş yasağı var, fiziksel olarak hiç göremedik. Babama cezaevinde bir şey olursa kime hesap soracağız. Cezaevine mi, hastaneye mi? Zor durumdayız, sesimizi duyun! Osmaniye İnfaz Hakimliğine 1 ay önce başvuru yaptık, hala cevap gelmedi.”

GERGERLİOĞLU: HER AN ÖLEBİLİR

Sabri Kaya’nın sağlık durumunu yakından takip eden HDP Milletvekili ve insan hakları savunucu Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bir doktor olarak söylüyorum, her an hayatını kaybedebilecek bir hasta tutuklu.” dedi.

2010’DAN BERİ TUTUKLU

Kürt soruşturmaları kapsamında 2010 yılında tutuklanan Sabri Kaya, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Dosyası Yargıtay tarafından onaylandı.


Kaynak: BOLD 

Son güncelleme: 11:40 06.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı