• Turkhane Logo

Hasta tutuklu Ramazan Taşkıran’a ‘R Tipi cezaevinde kalabilir’ raporu

Yüzde 93 engelli, ağır böbrek hastası tutuklu Ramazan Taşkıran için Karabük Devlet Hastanesi’nin ‘R Tipi Cezaevi’nde kalabileceğine dair’ rapor verdiği öğrenildi. Ramazan Taşkıran’ın steril bir ortamda günde 15 saat diyalize girmesi gerekiyor.

11:25 09 Aralık 2023 Cumartesi
Hasta tutuklu Ramazan Taşkıran’a ‘R Tipi cezaevinde kalabilir’ raporu
Yüzde 93 engelli, ağır böbrek hastası tutuklu Ramazan Taşkıran için Karabük Devlet Hastanesi’nin ‘R Tipi Cezaevi’nde kalabileceğine dair’ rapor verdiği öğrenildi. Ramazan Taşkıran’ın steril bir ortamda günde 15 saat diyalize girmesi gerekiyor.





Ailesi, Ramazan Taşkıran’ın yürüyemez hale gelmesine rağmen infaz erteleme kararı verilmemesine tepkili. İnsan hakları savunucusu Cemre Birand da karara sosyal medya hesabından tepki gösterdi.



Birand, “Israrla bırakmak istemiyorlar. R Tipi cezaevinde kaç adet diyaliz makinası var ki, bir tanesi 15 saat tek bir hastaya verilecek? Kaç tane ihtisaslı doktor var? İlla bırakmak istemiyorlar.” ifadelerini kullandı.




R Tipi cezaevinde kaç adet diyaliz makinası varki , bir tanesi 15 saat tek bir hastaya verilecek? Kaç tane ihtisaslı doktor var? İlla bırakmak istemiyorlar https://t.co/EaivjVcXZR— Cemre Birand (@Cemrebirand1) December 7, 2023




R tipi cezaevleri rehabilitasyon cezaevleri olarak da biliniyor. Türkiye’de Elazığ ve Menemen’de olmak üzere toplam 2 adet R tipi cezaevi var. Ramazan Taşkıran, 2 yıldır Karabük T Tipi’nde tutuklu. Ağır hastalığına rağmen tahliye edilmiyor.



Kızı Seniha Taşkıran, konuyla ilgili paylaşımında, “Babamın ‘İyi değilim, bir şeyler yapın’ demesinin üzerinden neredeyse 1 ay geçti. Bacağından da rahatsızlandı. Babamın sağlığı günden güne kötüye gitti. Kan değerleri çok düşük. Aşırı kilo kaybetti. Bir deri bir kemik kaldı. Hiç mecali yok. Yürüyemez hale geldi. Hiçbir ihtiyacını kendi başına göremiyor. Salı günü hastaneye yatırıldı. Ancak ayağındaki intihabın neden olduğu hala teşhis edilmiş değil. Cezaevi ortamı hiç bir hasta için uygun değil. Babamın bir an evvel infazının ertelenmesini ve tahliyesini istiyoruz. Kendisinin 7/24 bakıma ihtiyacı var. Hastanesi olan, R Tipi Cezaevi’nde de kalması mümkün değil.” ifadelerini kullandı.




Babam için neredeyse bir ay olacak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bu süre zarfinda değerleri hep kötüye gitti, bacağındaki iltihaba teşhis konulamadı. Lütfen hasta bir insanın çilesini giderin. @yilmaztunc @adalet_bakanlik
RamazanTaşkıran İnfazıErtele

pic.twitter.com/g8G99FitTB— Seniha Taskiran (@seniha_tk) December 8, 2023




Ramazan Taşkıran’ın diğer kızı Rana Taşkıran ise şunları söyledi: “Son bir aydır durumu çok ağır. Sürekli düştüğü ve düştüğü yerden kalkamadığı için vücudunun her yerinde morluklar oluşmuş. Çok kötü durumda. Karabük Hastanesi, ‘Bu haliyle R Tipi’ne gidebilir’ diye rapor vermiş. R Tipi Cezaevi de İzmir’de. Babam bu haliyle İzmir’e nasıl gidecek. Lütfen infazını erteleyin.”




Lütfen babamın infazını erteleyin
RamazanTaşkıran İnfazıErtele pic.twitter.com/s0WyuqEgMM— Rana Taşkıran (@Rnsrky) December 8, 2023




Son güncelleme: 11:25 09.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı