• Turkhane Logo

"Harranlı Dr. Halil İbrahim’in yakıcı öyküsünü okuyun, hatası yanlış yerde dünyaya gelmek"

AKP eski Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Hizmet Hareketi'ne üye olduğu iddiasıyla tutuklandıktan 27 gün sonra şüpheli bir şekilde cezaevinde hayatını kaybeden Harranlı doktor İbrahim Halil Özyavuz’un yürek yakan hikayesine dikkat çekti.

17:23 08 Haziran 2022 Çarşamba
AKP eski Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Hizmet Hareketi'ne üye olduğu iddiasıyla tutuklandıktan 27 gün sonra şüpheli bir şekilde cezaevinde hayatını kaybeden Harranlı doktor İbrahim Halil Özyavuz’un yürek yakan hikayesine dikkat çekti.


Haluk Özdalga, ‘‘Harranlı Dr. Halil İbrahim’in yakıcı öyküsünü okuyun. Hatası, yanlış yerde dünyaya gelmek.’’ dedi.

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde 2007 yılında pamuk toplayıp, ders çalışarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazanan ve birincilikle bitiren İbrahim Halil Özyavuz’un başarı hikâyesi Türkiye gündemine oturmuştu.


AKP eski Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘‘Harranlı Dr Halil İbrahim’in yakıcı öyküsünü okuyun. Çehresinden, bakışından zeka ve insanlık yayılıyor gibi geldi bana. Cerrahpaşa Tıp Fakültesini birincilikle bitirmiş. Sonra… Hatası, yanlış yerde dünyaya gelmek. Başka yerde olsa ne büyük işler yapar, büyük ödüller kazanırdı.’’ ifadelerini kullandı.
  Harranlı Dr Halil İbrahim’in yakıcı öyküsünü okuyun.
Çehresinden, bakışından zeka ve insanlık yayılıyor gibi geldi bana.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesini birincilikle bitirmiş.
Sonra…

Hatası, yanlış yerde dünyaya gelmek.
Başka yerde olsa ne büyük işler yapar, büyük ödüller kazanırdı. https://t.co/mApYMYmufc — Haluk Özdalga (@HalukOzdalga) June 5, 2022
NE OLMUŞTU?

Özyavuz 15 Temmuz’dan sonra başlatılan cadı avında Hizmet Hareketi’ne üye olduğu iddiasıyla 4 Mayıs 2018’de tutuklandı. Özyavuz, birkaç gün sonra savcı Osman Sağlam’a verdiği ek ifadesinde 65. Hükümet’te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yapan Fatma Betül Sayan’ın eşi, çocuk psikiyatrı İlyas Kaya ile birlikte çalıştıklarını, birlikte dini sohbete gittiklerini, ByLock’u da telefonuna onun yüklediğini söyledi.

Savcı Osman Sağlam’a verdiği ek ifadesinin ardından 3 Haziran 2018’de İbrahim Halil Özyavuz’un Silivri Cezaevi’nde intihar ettiği haberi geldi. Otopsi raporunda vücudunda darp izleri ve morluklar bulundu. Ailesi de teşhis için Adli Tıp’a gittiğinde çıplak gözle vücudunda morluklar ve darp izleri olduğunu gördü.

Bold Medya’nın ulaştığı otopsi bilgilerine göre; Özyavuz’un ense kısmında, Latince’de Türk eyeri olarak bilinen Sella Turcica bölgesinin tam altı kısmında ölümcül bir darp izi olduğu ortaya çıktı.

Son güncelleme: 17:23 08.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı