• Turkhane Logo

Hapiste ölsün mü istiyorlar: Yatalak hasta Mustafa Türk’e ‘R tipi cezaevinde kalabilir’ raporu

22:00 09 Ağustos 2023 Çarşamba
Hapiste ölsün mü istiyorlar: Yatalak hasta Mustafa Türk’e ‘R tipi cezaevinde kalabilir’ raporu





Manisa’da 86 yaşındaki yatalak Mustafa Said Türk’le ilgili hem ‘cezaevinde hayatını yalnız idame ettiremez, hem de İnfazının geriye bırakılmasına gerek yok. R tipi cezaevinde kalmasına gerek vardır’ raporu verildi. Gergerlioğlu, ‘Sağlık Bakanı Koca’ya, sizin babanız olsa gönderir misiniz? Herhalde ölsün istiyorlar’ diyerek tepki gösterdi.



Mustafa Said Türk hizmet hareketine üye olduğu gerekçesiyle verilen 10 yıl hapis cezası yargıtayca onanınca, Manisa’daki evinden sedye ile alınarak cezaevine götürülmüştü.



Çeşitli hastalıkları nedeniyle yapılan infaz erteleme başvurusu reddedildiği için 31 Temmuz 2023’te önce cezaevine sonra hastaneye götürülen 86 yaşındaki yatalak hasta Mustafa Said Türk’e “R tipi cezaevinde kalabilir” raporu verildi.



Kronos’un haberine göre, Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi heyetinde görev yapan sekiz doktorun imzasının bulunan raporda, “5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 16/2-16/6 maddesi kapsamında değerlendirildi. Cezası, ceza infaz kurumu şartlarında hayatını yalnız idame ettiremez. Cezasının infazının geriye bırakılmasına gerek yoktur. T.C. Anayasası’nın 104/2-B maddesinde belirtilen sürekli hastalık sakatlık kocama hali vardır. R tipi kapalı/açık ceza infaz kurumlarında kalmasına gerek vardır.” denildi.



‘BU EZİYETE DAYANAMAYIP ÖLECEK BABAM’



Mustafa Said Türk’ün oğlu, doktor Süleyman Türk Kronos’a “Babamı yarın taburcu edip muhtemelen R Tipi Cezaevine götürmeyi planlıyorlar. Oradan da İstanbul Adli Tıp’a götürecekler. Raporda o şekilde yazmışlar. Bu eziyete dayanamayıp oralarda ölecek babam, durum onu gösteriyor.” dedi.



/



ADLİ TIP, MUAYENE İÇİN İSTANBUL’A ÇAĞIRDI



Adli Tıp Kurumu ise yatalak hasta Mustafa Said Türk’ü muayene etmek için İstanbul’a çağırdı. 2 Ağustos 2023’te yazılan raporun sonuç kısmında “Mustafa Said Türk’ün dosyadaki mevcut belgelerine göre pönemi nedeniyle yoğun bakım ünitesinde takip ve tedavisi edildiği bildirilmekle, halihazırda 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 16/2. maddesi kapsamında hastane şartlarında tedavisine devam edilmesi gerektiği, tedavisinin bitiminde yatış epikrizi ve son durumunu gösterir raporu ile birlikte muayeneye gönderilmesi sonrasında sorulan hususlar hakkında yeniden değerlendirileceği oy birliği ile mütaala  olunur.” denildi.







“BU HEKİMLER HİPOKRAT YEMİNİ ETMİŞ Mİ ACABA?”



Yeşil Sol Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türk’e verilen rapora tepki gösterdi. Gergerlioğlu, “%98 engelli 86 yaşındaki ağır hasta Mustafa Said Türk’ü cezaevine gönderme kararı almışlar! Herhalde cezaevinde ölsün istiyorlar! Bu hekimler hipokrat yemini etmiş mi acaba? R Tipi Cezaevine gönderebilir kararını hangi vicdan ile hangi bilimsel görüş ile alabildiler? @saglikbakanligi  Sn. @drfahrettinkoca sizin babanızı bu halde cezaevine gönderseler bu doktorlara ne derdiniz? Bir hekim olarak isyan etmemem mümkün değil!” dedi.

Son güncelleme: 22:00 09.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı